TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Parakstot ētikas kodeksu, tiks ierobežota bērnu seksuālā vardarbība Baltijas tūrisma industrijā

21. aprīlī parakstīts ECPAT Ētikas kodekss, kura mērķis ir aizsargāt bērnus pret seksuālo vardarbību tūrisma industrijā Baltijas valstīs. To parakstījusi Lietuvas bērnu atbalsta centra priekšsēdētāja Audra Juodeškiene (Audra Juodeškienė) un Orbis Group, vienīgā AccorHotels zīmolu licences devēja Austrumeiropā, valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Žils Klavī (Gilles Clavie).

Katru gadu aptuveni 1,8 miljoni bērnu visā pasaulē kļūst par komerciālās seksuālās izmantošanas upuriem. Daudzus bērnus seksuāli izmanto tūristi vai ceļotāji, bet citi nokļūst seksuālajā verdzībā, un miljoniem šīs vardarbības upuru attēlu katru dienu nonāk internetā. Ik gadu tikai neliels skaits noziedznieku tiek arestēti un vēl mazāk – notiesāti.

ECPAT International (End Child Prostitution, Pornography and Trafficking of Children for Sexual Purposes) ir starptautiska nevalstiskā organizācija, kas nodarbojas ar bērnu aizsardzību un visu veidu bērnu komerciālās seksuālās izmantošanas izbeigšanu. Tās tīklā ir 95 pilsoniskās sabiedrības organizāciju 86 valstīs.

Lai veicinātu izpratni un veiktu praktiskus pasākumus pret bērnu seksuālo izmantošanu, kopš 1990. gadu sākuma ECPAT International ir strādājusi kopā ar tūrisma un ceļojumu industrijas pārstāvjiem visā pasaulē. Šajā laikā ir izveidotas partnerības ar industrijas ieinteresētajām pusēm, tostarp ieviests Ētikas kodekss bērnu aizsardzībai pret seksuālo izmantošanu ceļojumos un tūrismā. Kodekss ir industrijas virzīta un nozares pārstāvju veidota iniciatīva, kuras mērķis ir veicināt izpratni, sniegt instrumentus un nodrošināt atbalstu, lai cīnītos pret bērnu seksuālo izmantošanu ceļojumos un tūrismā. Puses, kas pieņem un paraksta Ētikas kodeksu, apņemas informēt klientus un personālu par bērnu aizsardzības politiku, ziņot par iespējamiem gadījumiem un nepieciešamības gadījumā arī attiecīgi rīkoties, lai aizsargātu bērnus.

ECPAT pārstāvis Baltijas valstīs ir Paramos vaikamos centras (Bērnu atbalsta centrs). Tā ir nevalstiska organizācija, kas tika dibināta 1995. gadā Viļņā, un tās mērķis ir nodrošināt bērnu psiholoģisko labklājību, sniedzot viņiem un ģimenēm efektīvu, profesionālu un visaptverošu palīdzību.
Bērnu aizsardzība ir viens no vadošā viesnīcu operatora AccorHotels korporatīvās sociālās atbildības virzieniem. Kopā ar saviem biznesa partneriem uzņēmums vēlas izglītot, informēt un veicināt izpratni par to, kā cīnīties ar šo nozarē sastopamo problēmu un kā pasargāt bērnus.
“Baltijas valstīs Ētikas kodeksa parakstīšanu uzsāka Orbis Group un AccorHotels, un tas ir pavērsiens izpratnes vairošanā par bērnu seksuālās izmantošanas apkarošanu sabiedrībā un viesmīlības industrijā,” saka Lietuvas bērnu atbalsta centra priekšsēdētāja Audra Juodeškiene.

Lai palīdzētu atklāt un ziņot par bērnu seksuālās izmantošanas gadījumiem tūrisma un viesmīlības industrijā, kā arī informētu viesnīcas viesus par AccorHotels politiku cīņā ar šo praksi, AccorHotels un Orbis Group sniedz ieguldījumu savu darbinieku izglītošanā. Parakstot Ētikas kodeksu bērnu aizsardzībai pret seksuālo izmantošanu tūrismā, AccorHotels, kura tīklā ietilpst arī viesnīcas ibis, Novotel, Mercure, Sofitel, Pullman un citas, oficiāli ir paziņojis savu lēmumu atbalstīt šos problēmjautājumus.

Stratēģiskais partneris, vienīgā un galvenā visu AccorHotels zīmolu licences devēja Austrumeiropā Orbis Hotel Group ar savu lielāko 120 viesnīcu tīklu reģionā ir apņēmusies būt par viesmīlības industrijas tendenču virzītājspēku. Grupai ir spēcīga ilgtermiņa sociālās atbildības politika, kur bērnu aizsardzība ir starp prioritātēm, un tā ir neatņemama grupas Ētikas un korporatīvās sociālās atbildības hartas sastāvdaļa. “Jau gandrīz 5 gadus mēs īstenojam programmu, ar kuru vēlamies aizkavēt šīs nozares problēmas attīstību. Mēs sadarbojamies ar viesnīcām, policiju un nevalstiskajām organizācijām, kā arī strādājam pie regulārām apmācībām, izglītojošiem pasākumiem un informācijas politikas realizēšanas. Tikai un vienīgi šādas visaptverošas aktivitātes ļaus apzinīgi īstenot Ētikas kodeksa noteikumus,” saka Orbis Group valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Žils Klavī.

Pullman Riga, Mercure Riga, ibis Riga, ibis Styles Riga, Novotel Vilnius Centre, ibis Styles Vilnius, ibis Kaunas, ibis styles Klaipeda, Mercure Marijampole un Swissotel Tallin ir pirmās viesnīcas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas oficiāli ir paudušas savu atbalstu cīņā pret bērnu seksuālo izmantošanu.

Par Orbis Hotel Group:
Orbis Hotel Group ir lielākais viesnīcu tīkls Austrumeiropā. Orbis aptver gandrīz 120 viesnīcas, un tā ir vienīgā AccorHotels zīmolu licences devēja 16 valstīs, tostarp Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Horvātijā, Čehijā, Igaunijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Maķedonijā, Moldovā, Melnkalnē, Polijā, Rumānijā, Serbijā, Slovākijā un Slovēnijā. Kopumā viesiem tiek piedāvāti aptuveni 19 tūkstoši numuru. Viesnīcas darbojas ar tādiem zīmolu nosaukumiem kā Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles un ibis budget. Šie visā pasaulē atzītie zīmoli nodrošina kvalitatīvus pakalpojumus dažādiem standartiem, sākot no greznām pieczvaigžņu viesnīcām līdz vienas zvaigznes budžeta viesnīcām.

Orbis S.A. akcijas tiek kotētas Varšavas Fondu biržā (ISIN kods: PLORBIS00014).

Orbis stratēģiskais investors ir AccorHotels, kas ir pasaules vadošā ceļojumu un dzīvesstila grupa un digitālais novators. Tā nodrošina unikālu pieredzi vairāk nekā 4100 viesnīcās, kūrortos un rezidencēs, kā arī vairāk nekā 3000 privātmājās visā pasaulē. AccorHotels ir pieredze gan kā investoram, gan arī operatoram, izmantojot HotelServices un HotelInvest nodaļas, un tas darbojas 95 valstīs. AccorHotels portfelī ir starptautiski pazīstami un grezni zīmoli, tostarp Raffles, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, Fairmont, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman un Swissôtel, kā arī populārie vidusmēra un dizaina zīmoli 25hours, Novotel, Mercure, Mama Shelter un Adagio, ļoti novērtētie ekonomiskās klases zīmoli JO&JOE, ibis, ibis Styles, ibis budget un reģionālie zīmoli Grand Mercure, The Sebel un hotelF1. Pārņemot zīmolu John Paul, AccorHotels turpmāk klientiem nodrošinās vēl plašāku pakalpojumu klāstu visa ceļojuma laikā.

Ar nepārspējamu zīmolu kolekciju un gandrīz piecu gadu desmitu bagātu vēsturi, AccorHotels kopā ar savu globālo komandu, kuras sastāvā ir vairāk nekā 250 tūkstošiem aizrautīgu sieviešu un vīriešu, ir mērķtiecīga un sirsnīga misija: likt katram viesim justies gaidītam. Viesiem ir piekļuve vienai no pasaules visizdevīgākajām viesnīcu lojalitātes programmām – Le Club AccorHotels.

AccorHotels aktīvi darbojas vietējās kopienās un ar programmu PLANET 21, kas apvieno darbiniekus, viesus un partnerus, ir apņēmies sniegt ieguldījumu ilgtspējīgā attīstībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11462092sec.