TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Notiks pirmā nacionāla mēroga velotūrisma konference Kuldīgā

2017. gada 26. maijā, dienu pirms lielākā nekomerciālā riteņbraukšanas sarīkojuma Latvijā – Kuldīgas Velofestivāla, notiks pirmā nacionāla mēroga velotūrisma konference, kurai dots nosaukums “Velotūrisms kā ilgtspējīgas attīstības instruments Latvijā. Tendences. Problēmas. Risinājumi”.

Konferenci rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Nīderlandes vēstniecību Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Latvijas Universitāti un Vidzemes Augstskolu.

Tik vērienīga velotūrismam veltīta konference mūsu valstī tiks organizēta pirmo reizi. Tajā sanāks kopā Latvijas velotūrisma un riteņbraukšanas profesionāļi, lai spriestu par velotūrisma attīstības iespējām, problēmām un risinājumiem.

Konferencē uzstāsies dažādu nozaru speciālisti un uzņēmumu pārstāvji no Latvijas, bet Martins Akermans no Nīderlandes dalīsies ar savas valsts velotūrisma attīstības pieredzi. Viesis informēs par velotūrisma infrastruktūras attīstību Nīderlandē, tostarp - par krustpunktu velosistēmu, kas joprojām ir jaunums Latvijā.

Vidzemes Augstskola prezentēs vēl nebijušu “Android” lietotni “Digitālais velomaršruts”, kuru būs iespējams izmēģināt dabā, pēc konferences dodoties izbraukumā ar velosipēdiem pa krustpunktu velosistēmu Kuldīgas novadā, kā arī jau nākamajā dienā piedaloties Kuldīgas Velofestivālā. Mobilā lietotne, kuras izmantošanā nav nepieciešams mobilais internets, paredzēta kā alternatīva drukātajām kartēm.

Konferencē tiks pastāstīts arī par jaunākajiem sasniegumiem un tehnoloģijām velotūrismā un velosipēdu ražošanā kopumā, attīstības tendencēm un inovācijām pasaulē. Nākamajā dienā pēc konferences, Velofestivāla laikā interesentiem būs iespēja iepazīties ar vismodernākajiem elektro kalnriteņu modeļiem, ko nodrošinās Veloatlaides.lv .

Plašāka informācija par konferences programmu, lektoriem un tematiem pieejama mājaslapā www.velokuldiga.lv (link is external). Piedalīšanās konferencē “Velotūrisms kā ilgtspējīgas attīstības instruments Latvijā. Tendences. Problēmas. Risinājumi” ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. Reģistrācija tiks apstiprināta personīgi ar atbildes e-pastu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99499202sec.