TŪRISMA BIZNESS | Bizness

airBaltic uzsāk lidojumus no Rīgas uz Kazaņu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2017.gada 26.aprīlī uzsāka lidojumus jaunā maršrutā starp Rīgu un Kazaņu Krievijā. Šis jaunais maršruts piedāvā ērtas ceļošanas iespējas pasažieriem no Baltijas un Krievijas uz Rīgu, kā arī citiem galamērķiem Eiropā, Skandināvijā, Baltijas valstīs un NVS.

airBaltic maršrutu tīkla pārvaldes vadošais viceprezidents Volfgangs Reiss (Wolfgang Reuss) norāda: „Mēs esam priecīgi pievienot Kazaņu Krievijā mūsu maršrutu kartei, kas papildina mūsu lidojumus no Rīgas uz Sanktpēterburgu un Maskavu. Ceļotājiem no Baltijas jaunais maršruts piedāvā aizraujošu galamērķi, savukārt Kazaņas iedzīvotājiem – ērtas ceļošanas iespējas Eiropā un Skandināvijā.”

airBaltic no Rīgas uz Kazaņu lidojumus veic divas reizes nedēļā ar Boeing 737 lidmašīnu. Lidojuma ilgums ir divas stundas un 25 minūtes. Vienvirziena biļetes cena ir, sākot no 99 eiro, ieskaitot lidostu nodevas un transakcijas maksu. Lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā www.airbaltic.com.


TOP 5 lietas, kas jāzina par Kazaņu


1. Kazaņa atrodas Volgas kreisajā krastā, apmēram 800 km no Maskavas. Kazaņa ir Tatarstānas galvaspilsēta un ieņem svarīgu lomu Krievijas ekonomikas, zinātnes un kultūras dzīvē, turklāt tā ir viena no lielākajiem naftas un dabasgāzes ieguves centriem Krievijā. Kazaņa ir tatāru kultūras sirds un kosmopolītiskākā pilsēta Krievijā – tajā mitinās ap 115 tautību pārstāvji. Vairāk nekā puse iedzīvotāju ir tatāri, liela tjurku (tirku) tauta, kas dzīvo galvenokārt Krievijā.

2. Kazaņā plaši runā krievu un tatāru valodā, kā arī veikalu izkārtnes un ielu nosaukumi tiek atspoguļoti abās valodās. Tatāru valoda pieder pie tjurku valodu grupas, kurā ietilpst arī tādas valodas kā azerbaidžāņu, kazahu, kirgīzu, turkmēņu, turku, uzbeku un citas.

3. Kazaņas dārgakmens ir tās kremlis – 2000.gadā tas tika iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Kazaņas kremlis ir saglabājies no 16. gadsimta, un tas ir vienīgais tatāru cietoksnis Krievijā un tatāru svētceļojuma vieta. Naktī celtne izskatās īpaši skaista, kad tā tiek izgaismota un spoguļojas upē.

4. Viena no tatāru izklaidēm un tradīcijām saistās ar zirgiem – Kazaņā atrodas viens no pasaules izcilākajiem hipodromiem. Šī ir dinamiska un sportiska pilsēta, jo ikviens te var spēlēt hokeju, slidot, apmeklēt ūdens atrakciju parku ar peldbaseinu vai doties izjādēs ar zirgiem. Aktīviem piedzīvojumu meklētājiem savukārt patiks virvju parks un kartinga trase.

5. Nepiemirstiet nogaršot vienu no tatāru ģimeņu iecienītākajiem gaļas ēdieniem – belašu. Tas ir liels pīrāgs, kas pildīts ar kartupeļiem, gaļu, sīpoliem, dažādām garšvielām un cepts aptuveni divas stundas. Pasniedzot to galdā, tam nogriež virsējo garozu, un telpa piepildās ar kārdinošu kūpošā pīrāga smaržu. Slāpes savukārt lieliski veldzēs glāze airana, dabīgi gāzēta skābpiena dzēriena. Maltītes noslēgumā palūdziet gabaliņu “čak-čak”, ārkārtīgi gardu piramīdas formas desertu no fritētas mīklas, kas pārlieta ar medainu sīrupu.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Par airBaltic īsumā:
airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir viena no punktuālākajām lidsabiedrībām pasaulē, kas savieno Baltijas reģionu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80.05% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 26 lidmašīnas: trīs Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2012.gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām lidsabiedrībām pasaulē, savukārt 2014. un 2015.gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15150714sec.