TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Dāņi Valmierā iepazīst ekotūrisma piedāvājumu [1]

No 5. līdz 6. maijam Valmierā viesojās sadraudzības pilsētas Hoje-Tāstrupas (Dānija) pašvaldības domes priekšsēdētājs Mihaels Zīglers (Michael Ziegler) un domes priekšsēdētāja vietnieks Lars Priers (Lars Prier), kā arī pašvaldības domes deputāts Hugo Hammels (Hugo Hammel). Vizītes mērķis bija iepazīt Valmieras ekotūrisma piedāvājumu un apspriest turpmākas pašvaldību sadarbības iespējas.

Vizītes laikā viesi piedalījās velo – kino festivālā “Kino Pedālis”, Valmieras muzejā uzzināja par zāļu tēju veselīgo ietekmi, piedalījās “Maģisko sajūtu naktī” Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka vasaras sezonas atklāšanā, apmeklēja topošā peldbaseina būvi, kā arī apskatīja daudzstāvu īres dzīvokļu namu un citas nozīmīgas vietas un objektus pilsētā. Tāpat viesi ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku un priekšsēdētāja vietnieku Ričardu Gailumu pārrunāja pilsētas attīstības jautājumus un apmainījās pieredzēm.
Diskusiju laikā tika pausta abpusēja vēlme atjaunot kādreiz spēcīgo sadraudzību starp mūzikas skolām Valmierā un Dānijā. Tāpat izteikts ierosinājums pastiprināt komunikāciju starp abām pašvaldībām, tā bagātinot pieejamās informācijas klāstu par dažādām pieredzes apmaiņas un sadarbības iespējām.

Viesi atzina, ka Valmierai pēdējo gadu laikā ir strauja izaugsme. Viņi atzinīgi novērtēja topošā peldbaseina projektu, kā arī novēlēja veiksmi vēl gaidāmajos būvniecības posmos. Tāpat Hoje-Tāstrupas pašvaldības vadītājs Mihaels Zīglers pauda, ka “Maģisko sajūtu nakts” sniedza iedvesmu ko līdzīgu rīkot arī Dānijā, organizatoriskos jautājumos apspriežoties ar Valmieru.

Bez komplimentiem neizpalika arī festivāls “Kino Pedālis”. Viesi īpaši uzsvēra organizatoru ideju izcelt ne tikai zināmās sarīkojumu vietas, bet arī dažkārt nenovērtētās teritorijas. Šādas aktivitātes vairo to popularitāti un pievilcīgumu potenciālo īpašnieku vai īrnieku acīs. Atzinības vārdus izpelnījās Valmierā piedāvātās maltītes, par ko viesi norādīja, ka “nav pārsteigums, ka Valmiera nes Eiropas gastronomijas reģiona 2017 titulu”.

Valmiera un Hoje-Tāstrupa sadarbības līgumu parakstīja 1995.gadā. Kopš tā laika pašvaldības vieno cieša sadarbība dažādās jomās, tostarp izglītībā, kultūrā, sportā un pašvaldību speciālistu pieredzes apmaiņā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Skabarga 05/11/2017 14:17 Vai viesmīlīgie valmierieši arī pačukstēja, ka tāds zvērs kā "ekotūrisms" patiesībā Vidzemē NAV sastopams..?!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16548586sec.