TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Par Via Hanseatica tūrisma objektiem raksta igauņu laikraksta «Postimees» speciālajā tematiskajā pielikumā

Vidzemē aprīļa sākumā viesojās igauņu laikraksta „Postimees” žurnālists Verni Leivaks, lai rosinātu kaimiņzemes iedzīvotājus apciemot Via Hanseatica maršruta saistošākās tūrisma atpūtas iespējas. Līdz ar aktīvās tūrisma sezonas tuvošanos, žurnālista iepazītās tūrisma vietas ir iekļautas laikraksta ikgadējā tematiskajā tūrisma pielikumā „Puhkus Latis”, kas tiek izdots ar mērķi iepazīstināt igauņus ar Latvijas tūrisma piedāvājumu.  Tūrisma pielikums „Puhkus Latis” ar aplūkotajām Latvijas tūrisma vietām lasītājiem pieejams no 9. maija. Laikraksta pielikuma elektroniskā versija skatāma šeit.

Igauņu viesis  apmeklēja vairākus Vidzemes reģionā nozīmīgus, līdz šim igauņu laikraksta izdevumā neatspoguļotus tūrisma objektus, kas atrodas “Via Hanseatica” maršrutā:  Straupes Zirgu Pastu un Straupes lauku labuma tirdziņu, iepazīstot latviešu mājražotāju talantus; Ungurmuižu –  kas ir vienīgā baroka koka celtne Latvijā un Sietiņiezi, kas ir pazīstams kā viens no augstākajiem baltā smilšakmens atsegumiem Latvijā. Leivaks izbaudīja arī Valmieras restorāna „Vecpuisis” piedāvājumu, viesojās šokolādes gardumu ražotnē „R Chocolate”, kā arī brīvdabas picērijā „Vīnkalni”, noslēdzot vizīti ar Amatas novada Sesīļu poniju apmeklējumu.

Kā atzina igauņu žurnālists, neskatoties uz vairāku gadu viesošanos Latvijā, joprojām no jauna tiek iepazīts kas līdz šim neredzēts un nedzirdēts.   

Tūrisma ekspere Ilze Liepa stāsta: „Žurnālists šokolādes gardumu ražotnē R Chocolate atdzīvojās kā no jauna. Uzņēmuma īpašnieces atraktīvais un interesantais stāstījums par biznesa izaugsmi tūrisma objektu pētniekā radīja acīmredzamu interesi.”

„Postimees” ir lielākais un vecākais dienas laikraksts Igaunijā, kas atspoguļo igauņu dzīvi: ziņas, politiku, ekonomiku, kultūru un izklaidi. Ik gadu viens no tematiskajiem pielikumiem tiek veltīts Latvijas tūrisma piedāvājuma atspoguļošanai.

Publikācija laikrakstā tapusi sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.


Par tūrisma maršrutu “Via Hanseatica”

No 2012.gada janvāra līdz 2014.gada decembrim starptautiskais tūrisma maršruts “Via Hanseatica” tika attīstīts ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Latvijā, Igaunijā un Krievijā iesaistītjās pavisam 18 partneri un vairāk kā 20 asociētie partneri (pašvaldības, nevalstiskās un tūrisma organizācijas), lai strādātu pie jauna tūrisma produkta – maršruta izstrādes, attīstītu attālo teritoriju kvalitatīvu tūrisma piedāvājumu un veicinātu uzņēmējdarbību reģionā. Projekta vadošais partneris bija Vidzemes plānošanas reģions.
Pēc projekta noslēguma, projekta līdzšinējiem partneriem Latvijā piepulcējās vairāki blakus esošie novadi, un ar pašfinansējuma palīdzību pašvaldības turpina darbu pie maršruta attīstības. Latvijas tūrisma objekti un atpūtas iespējas tiek popularizētas gan sociālos medijos vietējiem tūristiem, gan arī tiek veidoti piedāvājumi kaimiņvalstu ceļotājmīļiem, tāpat tiek organizētas tūroperatoru vizītes un plānota dalība arī vairākās tūrisma izstādēs ārpus Latvijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98347688sec.