TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Starptautiski zinātniskajā konferencē piedalās zinātnieki no visas pasaules

18. maijā Biznesa augstskolas Turība telpās norisinājās starptautiskā zinātniski praktiskā konference “Komunikācija globālajā ciemā: intereses un ietekmes”, kurā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieki no 30 pasaules valstīm, tajā skaitā 30 augstas raudzes zinātnieki, kuri uzstājās ar referātiem par dažādām tēmām, par komunikāciju, masu medijiem, starpkultūru komunikāciju, propagandu, biznesa komunikāciju, politisko komunikāciju, kā arī jurisprudenci, tūrismu un ekonomiku.

Konferencē piedalījās izcili starptautiski eksperti - Braiens Rēbers no Džordžijas Universitātes (ASV) un Klauss Beks no  Berlīnes Brīvās Universitātes (Vācija). Konferences laikā savus zinātniskos pētījumus prezentēja ne tikai zinātnieki, bet arī studenti. Biznesa augstskolas Turība studējošo pašpārvaldes lielo balvu - 150 eiro izcīnīja Turības komunikācijas fakultātes studenti - Kristīne Ulle, Miks Bīriņš un Evijs Ozols.
Konferences otrajā daļā ikvienam interesentam bija iespēja piedalīties trīs problēmu laboratorijās, kurās ar nozares speciālistu un kādu sabiedrībā zināmu cilvēku kopīgi diskutēt par šobrīd aktuālu, konkrētās jomas, problēmjautājumu Latvijā. Kopā tika veidotas trīs problēmu laboratorijas: Biznesa un politikas laboratorija, kurā diskutēja par to, kā atmaskot manipulāciju un atšķirt melus politiskajās debatēs; jurisprudence un mediju laboratorija diskutēja par privātuma robežām un par to, vai nepieciešams īpašs tiesiskais regulējums municipālajiem medijiem; Kultūras un Vides laboratorija, kurā diskutēja par to, kā aizsargāt vidi izmantojot netradicionālas metodes un kā globalizāciju ietekmē  jaunākie sociālpolitiskie notikumi.

Katru gadu konferenci rīko kāda no augstskolas fakultātēm un šogad šis darbs bija nodots Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultātes rokās.

Konferences laikā notika Viļņas Universitātes Komunikācijas fakultātes un Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas fakultātes mācībspēku grāmatas „New Media and New Public Governance: The Strategic Communication Approach” (Jaunie mediji un jaunā publiskā pārvalde. Stratēģiskas komunikācijas pieeja) atklāšana. Ikvienam interesentam ir iespēja saņemt grāmatu elektroniskā formātā to lejupielādējot -  http://ej.uz/SCCL bez maksas. Grāmata tapusi pateicoties Nordplus atbalstam, un tās saturs izriet no 2016. gada vasaras skolas SCCL (Strategic communication competencies for leadership) temām.

Konferencē tika atklāta lietuviešu dzejnieka un fotogrāfa Vitauta Šileikas smilšu izstāde vākums no visas pasaules, kas apskatāma līdz 26. maijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63530493sec.