TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvija sadarbosies ar Ķīnu tūrisma nozarē un veicinās savu atpazīstamību lielvalstī

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Stinka un pasaules IT giganta Alibaba Group tūrisma interneta platforma Ķīnā "Alitrip" (Fliggy) šā gada 7. jūnijā parakstīja Sadarbības memorandu par tālākās sadarbības attīstību tūrisma nozarē, kas būtiski uzlabos Latvijas atpazīstamību Ķīnas tirgū, kā arī veicinās nozares komersantu daudzpusīgu sadarbību ar Ķīnas uzņēmējiem. Vienlaikus J. Stinka arī atklāja Latvijas tūrisma digitālo paviljonu "Alitrip" internetā platformā.

Alibaba Group ir viens no pasaules IT gigantiem, kuram ir vairāki darbības pamatvirzieni - interneta tirdzniecības platforma, finanšu pakalpojumi, loģistikas risinājumi un tūrisma pakalpojumi.  "Alitrip" (Fliggy) ir Alibaba Group ietilpstošais tūrisma uzņēmums.

Parakstot memorandu, puses apņēmušās veicināt abu valstu tūrisma kompāniju sadarbību, izmantojot "Alitrip" interneta platformas sniegtās iespējas un priekšrocības. Latvijas tūrisma kompānijā šī platforma būs lieliska iespēja sadarbībā ar Ķīnas pusi izveidot konkrētus tūrisma piedāvājumus potenciālajiem tūristiem no Ķīnas.

"Ķīna šodien ir kā medus pods, kas vilina daudzas bites – Ķīnas ekonomikā vērojama strauja izaugsme, tas ir neaptverama izmēra tirgus, kurā strādāt vēlas daudzu valstu uzņēmēji. Mūsu uzņēmējiem tas paver plašas izaugsmes iespējas, tai skaitā tūrisma jomā. Ķīnas tūrisma kompānijas meklē jaunus galamērķus Eiropā; Latvijas tūrisma kompānijas meklē jaunas iespējas atvest uz Latviju arvien vairāk tūristus. Tūrisma platforma "Alitrip" sniegs mūsu tūrisma kompānijām vēl nebijušas iespējas reklamēt Latviju Āzijas reģionā un pasaulē, piedāvājot dažādus tūrisma produktus un aicinot tūristus apmeklēt mūsu zemi," uzsver Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Stinka.

Latvija ir pirmā Austrumeiropas valsts, kuras informācija tiks iekļauta lielākajā Ķīnas tūrisma interneta platformā. Šobrīd "Alitrip" datubāzē ir 250 miljoni klientu, kuriem ar šīs platformas palīdzību Latvijas tūrisma kompānijas varēs piedāvāt ceļojumus uz Latviju.

Pozitīvu impulsu sadarbības veicināšanai ar Alibaba Group sniedza Ministru prezidenta biedra, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena, Latvijas institūciju pārstāvju un uzņēmēju vizīte Ķīnā 2016.gada septembrī, kuras laikā Latvijas pārstāvji tikās ar Alibaba Group vadību.

Latvijas - Ķīnas ekonomiskā sadarbībā ar katru gadu pieaug, Ķīnas tirgū jau šobrīd aktīvi strādā daudzi desmiti Latvijas uzņēmumu no pārtikas nozares, banku sektora, IKT un augsto tehnoloģiju nozares, tulkošanas, kosmētikas, koksnes izstrādājumu, kā arī loģistikas un transporta, nekustamo īpašumu, stikla pārklājumu ražošanas, mašīnbūves un minerālu ieguves nozarēm.

2016. gadā veiksmīgi eksportu uz Ķīnu ir uzsākuši daudzi Latvijas pārtikas uzņēmumi, kā arī ir sagaidāms, ka tuvākajā nākotnē to skaits palielināsies, jo dalība vairākās pārtikas izstādēs uzņēmumiem ir sekmējusi jaunu sadarbības partneru atrašanu un izpratni par tirgu.

Latvijas un Ķīnas divpusējās tirdzniecības apjomi ar katru gadu arvien pieaug. Pašlaik Ķīna ir otrs lielākais Latvijas tirdzniecības partneris ārpus Eiropas Savienības valstīm.

2016. gadā tirdzniecības apjoms starp abām valstīm sasniedza 570 milj. EUR. 2016. gadā salīdzinājumā ar 2015. gadu kopējais preču un pakalpojumu eksports uz  Ķīnu pieauga par 13%.  Tāpat 2016.gadā ir novērojams arī Ķīnas tiešo investīciju pieaugums Latvijā – 10,3%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3773129sec.