TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pieņemti jauni pašvaldību ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtības noteikumi

Pašvaldību ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtības jaunajos noteikumos pamatā saglabāts spēkā esošais regulējums, ietverot vairākas izmaiņas salīdzinājumā ar spēkā esošajiem Ministru kabineta (MK) 2009.gada 15.septembra noteikumiem Nr.1052 “Pašvaldību ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtība”.

Valdības sēdē, 27.jūnijā, apstiprinātajos noteikumos iekļauts regulējums, kas nosaka, ka gadījumā, ja pašvaldību ceļu un ielu reģistrā tiek konstatēta neatbilstība faktiskajai situācijai, valsts akciju sabiedrība “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) rakstiski informē attiecīgo pašvaldību, un pašvaldības ceļu vai ielu izslēdz no ceļu un ielu reģistra līdz brīdim, kamēr pašvaldība iesniedz LVC attiecīgos dokumentus par nepieciešamību veikt izmaiņas pašvaldību ceļu un ielu reģistrā. Minētais regulējums ieviests atbilstoši Valts kontroles revīzijā norādītajām prasībām.

Tāpat atbilstoši Zemes pārvaldības likuma noteiktajām prasībām līdz 2025. gada 1. janvārim pagarināts termiņš, kurā pašvaldības var sagatavot un iesniegt LVC dokumentus nereģistrēto pašvaldības ceļu un ielu reģistrēšanai, kā arī aktualizētu informāciju par pašvaldību ceļiem un ielām, tostarp par velosipēdu ceļiem, gājēju ceļiem, gājēju un velosipēdu ceļiem un kopīgiem gājēju un velosipēdu ceļiem.

Atbilstoši pieņemtajai normatīvo aktu izdošanas praksei, tā kā nepieciešamo grozījumu normu apjoms pārsniedz pusi no spēkā esošo noteikumu apjoma, ir sagatavoti jauni valdības noteikumi.
Ar jauno noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudēs MK 2009.gada 15.septembra noteikumi Nr. 1052 “Pašvaldību ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtība”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43352604sec.