TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» kļūst par lielāko tūrisma operatoru Centrālajā un Austrumu Eiropā

Polijas Uzņēmumu fonds VI (Polish Enterpise Fund VI) (PEF VI), kas ir privātu akciju fonds un kuru pārvalda investori un mazākuma akcionāri, ir parakstījis līgumu par Baltijā lielākā tūrisma operatora “Novaturas” pārdošanu Polijas lielākajai ceļojumu kompānijai “Itaka Holdings”, kas ir arī nozīmīgākais ceļojumu organizators Centrālajā un Austrumu Eiropā.

2007. gadā, ieguldot 40 miljonus eiro, PEF VI ieguva 71% Lietuvā reģistrētā uzņēmuma “Novaturas” daļas. Ieguldītā nauda tika investēta uzņēmuma izaugsmē. Šobrīd “Novaturas” ir vadošais tūrisma operators Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Tā izaugsmes pamatā ir labā un ilggadēji pelnītā reputācija, kā arī Baltijas valstu labā makroekonomiskā situācija un arvien pieaugošais ceļojumu nozares pieprasījums. Uzņēmums piedāvā plašu pakalpojumu klāstu – pilnībā saplānotas un nodrošinātas brīvdienu iespējas, ekskursiju iespējas un slēpošanas tūres. Tā ceļojumu galamērķu piedāvājumā ir populārākie tūrisma galamērķi – Turcija, Spānija, Kanāriju salas, Grieķija, Itālija, Ēģipte un citas pasaules valstis. 2016. gadā “Novaturas” ienākumi bija 102 miljoni eiro.

“Esam patiesi priecīgi par šo notikumu, jo tā rezultātā mēs kļūstam par lielāko tūrisma operatoru Centrālajā un Austrumu Eiropā,” norāda “Novaturas” valdes priekšsēdētājs Linas Aldonis.

Šobrīd sīkākas darījuma nianses netiek atklātas. Darījums stāsies spēkā tikai pēc Lietuvas likumsargājošo iestāžu atļaujas saņemšanas, kas apstiprinās, ka nepastāv konkurences pārkāpumi.

Par “Itaka”
“Itaka” ir līderis Polijas tūrisma tirgū. Savu 28 darbības gadu laikā, attīstot ārzemju tirgus nozari, uzņēmums ir iepazīstinājis klientus ar virkni inovatīviem produktiem. “Itaka” stabilo pozīciju Polijas tirgū apstiprina tā 2016. gada finanšu rezultāti – 1,815 miljardu Polijas zlotu apgrozījums, 64 miljoni Polijas zlotu konsolidētās bruto peļņas un 637,000 apkalpotu klientu. “Itaka” veido 170 tūrisma aģentūras Polijā un 3 tūrisma aģentūras ārvalstīs, kā arī vairāk nekā 1000 tā pārstāvju.

Par “Enterprise Investors”
“Enterprise Investors” ir viena no lielākajām privāto akciju firmām Centrālajā un Austrumu Eiropā. Darbojoties kopš 1990. gada, tā ir izveidojusi 8 fondus, kuru kopējā vērtība pārsniedz 2 miljardus eiro. Šie fondi ir investējuši 1,7 miljardus eiro 137 dažādu nozaru uzņēmumos, izstājoties no 123 uzņēmumiem ar 3,4 miljardu eiro peļņu.


Par „Novatours”
„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kura kapitāls un finanšu resursu avoti atrodas Baltijas valstīs un ASV, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12475419sec.