TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ziemeļvalstu blogeres: Latgale apbur ar tuvību dabai un viesmīlību

No 5. līdz 11. jūlijam iepazīšanās vizītē Latvijā bija ieradušās populāras Ziemeļvalstu blogeres – Nigērijā dzimusī, bet Zviedrijā dzīvojošā fotogrāfe Lola Akinmade un norvēģiete Janike Hansena, kas drīzumā pārņems “Professional Travel Bloggers Association” vadību.

Abām viešņām ir savi uzņēmumi kā tūrisma galamērķu un digitālā mārketinga konsultantēm un citu tamlīdzīgu pakalpojumu sniedzējām. Abas ir starptautiski novērtētas, abām ir blogi un intensīva dzīve sociālajos tīklos ar uzticīgiem sekotājiem.

LIAA Tūrisma departaments sadarbībā ar Latgales tūrisma asociāciju “Ezerzeme” blogerēm bija devis iespēju apceļot Austrumlatviju.

“Esam ļoti gandarītas par iespēju apceļot Latgali. Tur ir ļoti skaista daba, un cilvēki Latgalē dzīvo ciešā saistībā ar dabu,” saka blogeres.

Viešņas pie galvenajām Latgales vērtībām piemin arī tur sajusto viesmīlību, sirsnību un uzticību tradīcijām.

Blogeres atzīst - bijis patīkami, ka Latgalē galdā ticis celts pašu dārzos izaudzētais un tuvējā ezerā noķertās zivis. Vienkāršs, dabīgs, veselīgs ēdiens.

Analizējot braucienu, pie vājajām pusēm viņas min norāžu trūkumu. Daudzajos pārbraucienos ne reizi vien iznācis nomaldīties, jo pat navigācijas sistēma nedod precīzu informāciju. Reizēm galamērķī bijušas grūtības sazināties, jo uzņēmējai pusei pietrūcis svešvalodas zināšanu.

Kopumā Latgale paliks atmiņā kā brīnišķīga vieta, kur tūristiem patiktu.  Galvenās auditorijas, pēc viešņu domām, varētu būt divas. Pirmā – cilvēki, kas ir izbraukājuši krustu šķērsu lielās pasaules metropoles un tagad gribētu atpūsties no pilsētas zaļā dabā. Otrā – cilvēki, kas vēlas doties garās, nesteidzīgās brīvdienās.

Vienīgi ģimenēm ar maziem bērniem, pēc Lolas, kam mājās ir divas mazas atvases, un Janikes domām, Austrumlatvija nav īsti piemērota. Attālumi esot pārāk lieli un pakalpojumu saņemšana varot izrādīties sarežģīta.

Tā bija LIAA Tūrisma departamenta 3. rīkotā vizītei sadarbībā ar Ziemeļvalstu blogeru apvienību “Nordic Travel Bloggers”. Projekts #LatviaRoadtrip tiks turpināts, jo publikācijas par Latvijas tūrismu piesaista auditoriju gan Latvijā, gan ārvalstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41019177sec.