TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Starptautiskā lidosta «Rīga» gatava jaunajām ES prasībām

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir veikusi visus nepieciešamos priekšdarbus, lai jau šī gada nogalē sertificētos atbilstoši jaunās Eiropas regulas prasībām, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi visās Eiropas Savienības lidostās.

Civilās aviācijas aģentūrai (CAA) iesniegtais dokumentu kopums paredz operacionālas un strukturālas izmaiņas, kuru mērķis ir paaugstināt lidlauka darbības drošumu un sniegto pakalpojumu kvalitāti. Lai izpildītu visas regulā paredzētās prasības, izmaiņas paredz precīzi nodalīt operacionālās, tehniskās un drošības kontroles funkcijas un atbildību par to uzraudzību, kā arī maksimāli efektīvi izmantot lidostas resursus.

"Lai gan lidosta "Rīga" jau šobrīd atbilst visām starptautiskajām gaisa kuģu un to pasažieru apkalpošanas un drošas lidlauka ekspluatācijas prasībām, tomēr sagatavošanās sertifikāta atjaunošanai ir lieliska iespēja vēlreiz pārskatīt un padziļināti izanalizēt visus vadības procesus, sakārtojot tos atbilstoši visaugstākajām drošības prasībām, kādas šobrīd ir izvirzītas aviācijas nozares uzņēmumiem Eiropā. Šī sarežģītā procesa rezultātā ieguvēji būs gan aviokompānijas, gan arī pasažieri, jo tas veicinās vienlīdz augstu un vienveidīgu civilās aviācijas lidojumu drošības līmeni visās kopienas dalībvalstīs," norāda starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Eiropas Komisijas 2014. gada 12. februāra Regula (ES) Nr. 139/2014, "ar ko nosaka prasības un administratīvās procedūras saistībā ar lidlaukiem atbilstīgi Eiropas Parlamenta un Padomes Regulai (EK) Nr. 216/2008" paredz, ka visām Eiropas Savienības dalībvalstu lidostām sertifikāta atjaunošana jāpabeidz līdz šā gada 31.decembrim.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44153309sec.