TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Dabas aizsardzības pārvalde aicina izzināt Teiču purva vilinājumu

Dodot iespēju ikvienam interesentam izzināt vienu no Latvijas lielākajiem dabas rezervātiem – Teiču dabas rezervātu-, sestdien 16. septembrī Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) aicina ikvienu uz pasākumu “Teiču purva vilinājums”, kura laikā Pārvaldes darbinieku vadībā interesenti varēs doties pārgājienā pa Sildu purva taku, iepazīt purva ainavu no Kristakrūga skatu torņa un piedalīties vides spēlēs un radošajās darbnīcās.

Teiču dabas rezervāts ir viens no četriem Latvijā izveidotajiem dabas rezervātiem. Šī ir nozīmīga putnu atpūtas vieta pirms sezonālajām emigrācijām, rudenī te vienkopus iespējams ieraudzīt pat 1500 dzērvju un 8000 zosu. Purvā piemērotu vietu riestiem atraduši arī rubeņi. Lai saudzētu purva neskarto dabu, apmeklētājiem šī teritorija ir atvērta laika posmā no 1. jūnija līdz 31. oktobrim, turklāt tikai Pārvaldes darbinieku pavadībā.

Pasākumā plkst.11:00 un 13:30 plānots apmēram 3 km garš izzinošs pārgājiens pa purvā izbūvētajām laipām. Tā laikā būs iespēja savām acīm aplūkot purva ainavu un augus, iepazīt dažādus purva tipus, vērot akačus un lāmas, vērties divu purva ezeru - Sildu un Dzērvītes - zilajās acīs, kā arī klausīties Pārvaldes speciālista stāstījumu gan par rezervāta izveidošanas vēsturi, gan tā floru un faunu. Ierobežoto vietu skaita dēļ, dalība iepriekš jāpiesaka, zvanot pa tālruni 26112686.

Plkst. 11.00, 12.00, 13.00 un 14.00 interesenti tiek gaidīti Krustpils novada Atašienes pagasta Kristakrūgā (pie autoceļa A12), kur no 27 metrus augstā Kristakrūga skatu torņa būs iespēja aplūkot plašo Teiču dabas rezervāta ainavu, klausīties Pārvaldes speciālistu stāstījumu par purvu un tā nozīmi dabas daudzveidības saglabāšanā, piedalīties radošā darbnīcā  un vides spēlēs par purva dabas vērtībām.

1982. gadā izveidotā Teiču dabas rezervāta platība ir gandrīz 20 000 hektāru. Tā lielāko daļu aizņem Teiču purvs, bet rezervāta teritorijai pieskaitāmi arī malās esošie purvainie meži un zālāji. Teiču dabas rezervāts ir pasaules mēroga dabas saglabāšanai svarīgs objekts. Tas iekļauts putniem nozīmīgu vietu, starptautiski nozīmīgu mitrāju un Natura 2000 teritoriju sarakstos.

Lai gan Teiču purvam ir sena apsaimniekošanas vēsture, dabiskās ekosistēmas ir cilvēka darbības maz ietekmētas, un tas atzīts par vienu no lielākajiem neskartajiem sūnu purviem Baltijā. Tāpēc antropogēnās slodzes mazināšanai Pārvalde ir izbūvējusi dabas tūrisma infrastruktūru – skatu torņus un laipas vairākās vietās Teiču dabas rezervātā - Tolkājā, Sildās, Kristakrūgā un Siksalā.  Taču vienīgi Kristakrūga skatu tornis ir brīvi pieejams apmeklētājiem jebkurā laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57448983sec.