TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Dabas un cilvēku stāsti pirmajā grāmatā par Rāznas Nacionālo parku

Rāznas nacionālā parka biedrība sagatavoja un izdeva grāmatu, kas ir veltīta Rāznas Nacionālā parka 10 gadu jubilejai. Grāmatas autori ir Anna Rancāne un Andris Eglītis.

Rāznas Nacionālā parka teritorija ir īpaša gan ar savām dabas vērtībām un kultūrvēstures objektiem, teritorijā dzīvojošo cilvēku likteņiem un dzīves gudrībām, tradicionālo amata prasmju attīstīšanas un dabai draudzīgas saimniekošanas pieredzi.  Grāmatas autore Anna Rancāne akcentē dabas un cilvēka sinerģiju: “Taču – kas ir teritorija, ezeri, meži, kalni bez cilvēkiem, kuri te gadu simtiem ir dzīvojuši un veidojuši šīs vietas seju – ar folkloru, tradīcijām un amatu prasmēm, īpatnējiem vietvārdiem, ar dzimtu likteņiem, kuri nesaraujami savijušies ar dabas un ainavas bagātībām? Tāpēc šajā grāmatā, kas veltīta Rāznas Nacionālā parka 10 gadu jubilejai, cieši kopā ir dabas un cilvēku stāsti. Kā sarkana dzijtiņa tiem cauri vijas Rāzna ar savu tūkstošveidību.” Fotogrāfam Andrim Eglītim ir izdevies notvert mirkļus dabā un cilvēku sejās, atklāt tos gadalaiku un emociju prizmā.  

Grāmatas atvēršana norisināsies Dabas aizsardzības pārvaldes rīkotās konferences “Rāznas  Nacionālā parka pirmie 10 gadi” laikā. Tā norisināsies Rēzeknē, Latgales vēstniecībā ”GORS” 23. novembrī. Rāznas nacionālā parka biedrība grāmatu dāvinās konferences dalībniekiem, pašvaldībām, Dabas aizsardzības pārvaldei, bibliotēkām un izglītības iestādēm.  Grāmata būs dāvana nākamajām paaudzēm un kalpos Rāznas Nacionālā parka  popularizēšanai Latvijā un ārvalstīs, dabas un kultūrvēstures vērtību aktualizēšanai sabiedrībā, kā arī dabas aizsardzībai nozīmīgas pieredzes atklāšanā.

Grāmata izdota ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu projekta „Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju glabātie dārgumi- dāvana Latvijai no paaudzes paaudzē ” (projekta reģ. Nr.1-08/226/2106) ietvaros, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālo administrāciju. Līdzfinansējums “Rāznas nacionālā parka biedrība.”

Projekta „Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju glabātie dārgumi - dāvana Latvijai no paaudzes paaudzē”  mērķis ir stiprināt Latvijas sabiedrības piederības sajūtu un mīlestību pret savu zemi, vairojot izpratni par īpaši aizsargājamo teritoriju (ĪADT) lomu dabas un kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanā nākamajām paaudzēm. Projektu realizē  Ķemeru nacionālā parka fonds, Teiču dabas fonds, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta atbalsta biedrība un Rāznas nacionālā parka biedrība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93708706sec.