TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Turpinās ASEM valstu sadarbība transporta un loģistikas jomā

Indonēzijā notiekošajā 4. ASEM valstu transporta ministru sanāksmē un biznesa konferencē uzsvērta aizvien pieaugošā sadarbība starp Āziju un Eiropu, izmantojot integrētu transporta savienojamību un sinhronizējot reģionālos stratēģisko plānus.

No 26. līdz 28.septembrim Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš piedalās ASEM valstu transporta ministru sanāksmē un biznesa forumā, lai pārstāvētu Latvijas transporta un loģistikas nozares intereses Eirāzijas transporta koridoru attīstībā.

K.Ozoliņš uzstājās ar apsveikumu uzrunu atklāšanas pasākumā, jo Latvija 2015.gadā kā prezidējoša valsts Eiropas Savienības Padomē Rīgā organizēja iepriekšējo 3. ASEM transporta ministru sanāksmi. Ozoliņš pauda gandarījumu, ka tiek turpinātas  2015.gadā Rīgā parakstītās deklarācijas apņemšanās plašināt un attīstīt Eirāzijas kontinentālos koridorus gan divpusējos, gan daudzpusējos formātos.

Savā uzrunā Ozoliņš augsti novērtēja ASEM valstu sadarbību, kas vienuviet pulcina tik daudz atšķirīgu partneru, kurus vieno kopīgie mērķi, tai skaitā mērķis nodrošināt efektīvus, drošus un uzticamus transporta pārvadājumus visā pasaulē. Savukārt šādā situācijā transporta infrastruktūra ir jāpapildina ar saskaņotiem izmaksu un laika efektivitātes risinājumiem, tai skaitā arī muitas procedūrām, atbilstošu kapacitāti loģistikas un preču izplatīšanos centros, izmaksu sadales sistēmu, preču un pakalpojumu apdrošināšanu, informācijas pieejamību, it īpaši transporta procesa gaitā, nodrošinot informāciju par izmaiņām grafikos un citām svarīgām detaļām. “Katra tikšanās, lietišķā saruna, diskusija, katrs noslēgts līgums un kopprojekts ir nozīmīgs solis ceļā uz labāku savienojamību un atjauno mūsu motivāciju neapstāties un turpināt iesākto”, savas uzrunas noslēgumā teica Ozoliņš.

ASEM valstu transporta ministrus sveica arī Eiropas mobilitātes un transporta komisāre Violeta Bulca un Indonēzijas prezidents Joko Widodo.

Vēlāk, uzstājoties ministru apaļā galda sesijā, Ozoliņš uzsvēra Latvijas priekšrocības, veidojot ES ārējā robežu  ar Krieviju un Baltkrieviju un kalpojot par  tiltu starp Rietumiem un Austrumiem, kā arī Ziemeļiem un Dienvidiem. “Latvija šajā ceļu krustpunktā var piedāvāt lieliski attīstītu transporta infrastruktūru – neaizsalstošas ostas, plašu ceļu un dzelzceļa tīklu, modernus loģistikas un preču distribūcijas centrus, izcilus aviotransporta savienojumus, kas interesē gan Āziju, gan Krieviju un NVS valstis, gan Rietumeiropu un Melnās jūras valstis”, uzsvēra Ozoliņš.

Ozoliņš informēja ASEM valstu delegācijas par Latvijas aktivitātēm sadarbībā ar Ķīnu un 16 Centrālās un Austrumeiropas valstīm (formāts 16+1), 2015.gada pavasarī pulcinot pie viena galda šo valstu transporta ministrus, kā arī 2016.gada rudenī - valdību vadītājus. Ozoliņš norādīja, ka šie sadarbības formāti ir nesuši arī praktiskus rezultātus, it īpaši, paaugstinot globālo savienojamību dzelzceļa sektorā.

Ozoliņš uzsvēra Latvijas gatavību piedāvāt sadarbības iespējas visiem ieinteresētajiem partneriem, izstrādājot pēc iespējas efektīvākus tranzīta maršrutus, nodrošinot abpusēji izdevīgu sadarbību. Ozoliņš minēja arī Baltijas valstu sadarbību, lai integrētos Eiropas dzelzceļa sistēmā,  kā arī loģistikas centru attīstības plānus un iespējas.

Ozoliņš akcentēja Rīgas starptautiskās lidostas un nacionālās aviokompānijas airBaltic sasniegumus, kad ziemās sezonā tiek nodrošināti lidojumi uz aptuveni 70 galamērķiem, savukārt vasarā – uz aptuveni 90 galamērķiem, kas arvien vēl tiek tālāk attīstīti, lai nodrošinātu arvien plašāku gan pasažieru, gan kravas savienojamību ar avio transporta palīdzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.80989504sec.