TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Taksometru pārvadātāji piketā protestēs pret VID neskaidrajām prasībām taksometru skaitītājiem

3.oktobrī pl.7.30 pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) galvenās ēkas Talejas ielā 1 notiks Latvijas Taksometru pārvadātāju darba devēju biedrības organizēts pikets, kurā, protestējot pret VID neskaidrajām prasībām taksometru skaitītājiem, VID tiks aicināts pagarināt termiņu jaunu, tehniskām prasībām atbilstošu, taksometru skaitītāju nomaiņai vismaz uz 6 mēnešiem.

Kā informēja Latvijas Taksmetru pārvadātāju darba devēju biedrības (Biedrība) valdes loceklis Ilmārs Lancers, 15.septembrī taksometru skaitītāju lietotājiem VID bija izsūtījis informāciju, ka VID vienotajā datu bāzē ir reģistrēts jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošs taksometra skaitītājs – MICROTAX-06 MTC-06 LE6MEUD85, un aicināja visus taksometru skaitītāju MICROTAX-06 lietotājus sazināties ar taksometra skaitītāja apkalpojošo dienestu SIA “Optumplus”, un veikt jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošas versijas – MICROTAX-06 MTC-06 LE6MEUD85 instalēšanu.

Tā kā līdz pat 2017.gada 1.jūlijam ne VID, ne atestācijas institūcijām nebija skaidrības, vai MK noteikumi, kas regulē kases aparātu lietošanu un to tehniskās prasības ir attiecināmas arī uz taksometru skaitītājiem, par to netika informēti arī taksometru pakalpojumu sniedzēji, kuri bija spiesti ierastajā kārtībā iegādāties un reģistrēt līdz šim tirgū esošos taksometru skaitītāju modeļus. Bez tam, metroloģiskās prasības taksometru skaitītājam ir jau noteiktas Eiropas Savienības un Latvijas nacionālajos normatīvajos aktos, un pēc analoģijas šādi būtu jābūt definētām arī uz taksometru skaitītājiem attiecināmajām fiskālajām prasībām.

Biedrības pārstāvis I.Lancers atzīmēja, taksometru skaitītāju nomaiņas nelietderību un bezjēdzību rada situācija, kad šodien Saeima trešajā lasījumā pieņēma izmaiņas Autopārvadājumu likumā, paredzot virkni izmaiņu vieglo taksometru pārvadājumu jomā, un ieviešot jaunu pārvadājumu veidu – pasažieru pārvadājumi ar vieglo automobili bez taksometra skaitītāja izmantošanas. Ja minētie grozījumi tiks pieņemti, prognozējams ievērojams taksometru pārvadājumu tirgus kritums. Pēdējā gada laikā taksometru pārvadātāju skaits jau tā ir samazinājies par vairāk kā 30%. Plānotā taksometru skaitītāju nomaiņa budžeta ieņēmumus noteikti neveicinās.

Eiropas Komisija ir pieņēmusi izskatīšanai Latvijas Tirgotāju asociācijas sūdzību par kases aparātu reformas realizāciju Latvijas Republikā, un šai sūdzībai ir pievienojušies arī taksometru pārvadātāji. Valsts pārvalde arī attiecībā pret taksometru pārvadātājiem nav ievērojusi labas pārvaldības un vienlīdzības principus, un to biedrība arī norādīs savā vēstulē, kura tuvākajā laikā tiks nosūtīta finanšu ministrei, satiksmes ministram, ekonomikas ministram un VID ģenerāldirektorei.

Kā informēja Biedrības valdes loceklis Genādijs Aksjonovs, ja plānotā piketa rezultātā atbildīgās institūcijas nepagarinās jaunu, tehniskām prasībām atbilstošu taksometru skaitītāju nomaiņu vismaz uz 6 mēnešiem un nepievērsīsies taksometru nozares problēmām, Biedrība būs spiesta aizstāvēt savu biedru intereses tiesā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52561593sec.