TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ogres novadā jauns tūrisma objekts – skatu tornis

Šī gada 12.oktobrī dabas parka "Ogres ieleja" teritorijā uz Meņģeles un Taurupes pagastu robežas tika atklāts vienīgais tuvākajā apkaimē publiski pieejamais koka skatu tornis, no kura paveras skats uz abiem Ogres novada pagastiem, kā arī Ogres upes ieleju.

Skatu tornis izbūvēts tajā pašā vietā, kur 20. gadsimta 60.–70. gados atradās ugunsdzēsēju tornis. Tā uzstādīšana saskan ar Dullā Daukas stāsta galveno jautājumu, kas ir aiz horizonta un vai zeme ir apaļa. Dullais Dauka šajā projektā tiek akcentēts tādēl, ka Meņģeles pagastā dzimis un bērnības gaitas pavadījis stāsta par zinātkāro zēnu autors – rakstnieks Sudrabu Edžus un uz Taurupes un Meņģeles pagastu robežas Ogres upes senkrastā atrodas rakstnieka bērnības mājas "Zvaniņi", pie kurām ozolu un bērzu birzī tautas dzejnieks Imants Ziedonis ar domubiedriem izveidoja Dullā Daukas taku ar īpašiem akmeņiem, uz viena no kuriem ir uzraksts "Dullais Dauka".

Atklājot jauno tūrisma objektu, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis atklāja, ka viņam šis esot gana satraucošs notikums, jo tieši viņš ir bijis iniciators skatu torņa atjaunošanas idejai, kura pamazām pārvērtās par realitāti. Jau šī gada maijā torņa pamatos tika atstāts vēstījums nākamajām paaudzēm – ar Ogres novada pašvaldības atbalstu izdotā grāmata "Dullais Dauka". "Piesaistot finansējumu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, esam akcentējuši to skaistumu, kas ir laukos. Ir jādara viss iespējamais, lai pagastos būtu dzīvība, lai skolas saglabātos, lai cilvēki paliktu. Arī nākamajā gadā piesaistīsim investīcijas, kas ļaus attīstīt Ogres upes ieleju. Izveidosim trošu tiltus, tādus, kādi tie bijuši agrāk. Izveidosim dabas takas, skatu platformas, atpūtas vietas gar upi un arī norādes uz objektiem. Tāpat arī esam panākuši, ka nākamajā gadā tiks sakārtoti vairāki valsts ceļi, kas ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī tūristiem atvieglos piekļuvi pagastiem."

Arī Taurupes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Stafeckis pauda gandarījumu par skatu torņa atklāšanu, sakot: "Šis ir nozīmīgs notikums gan Taurupes un Meņģeles pagastiem, gan arī visai valstij. Izbūvējot šo torni un atjaunojot Dullā Daukas birzi, mēs esam apliecinājuši savu cieņu mūsu dižgariem. Šī ir lieliska vieta, kur skolēni varēs braukt ekskursijās, jo netālu ir arī nozīmīgas un gana interesantas vietas, ko ir vērsts apmeklēt. Gribu no sirds pateikties Egilam Helmanim, kurš īstenoja šo ieceri. Paldies arī šo zemju īpašniekiem, kuri saprata būves nozīmīgumu un piekrita iznomāt savus zemes gabalus".

Savukārt Meņģeles pagasta pārvaldes vadītāja Ieva Jermacāne neslēpa prieku par sapņa īstenošanos. Viņa atzina, ka sākotnēji neticējusi, ka šī iecere tiešām realizēsies. Bet tā tika īstenota, pierādot, ka sapņot vajag, jo sapņi tiešām var piepildīties.

Pēc svinīgajām uzrunām un lentas pārgriešanas klātesošie, grupās pa 15 cilvēki, pārbaudīja savu izturību un kāpa skatu tornī – tik augstu, cik katram bija dūša.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06792212sec.