TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Populāra Ķīnas TV vēlas iepazīt Latviju

No 13. oktobra līdz 16. oktobrim LIAA Tūrisma departaments iepazīšanās vizītē uzņēma Hainaņas nacionālās ceļojumu satelīttelevīzijas (China Hainan National Tourism Satellite TV) žurnālistus.

Jau vizītes pirmajā dienā Ķīnas žurnālisti intervēja Latvijas tūrisma aģentu un operatoru asociācijas pārstāvi Antu Joksti, kas pēcāk sacīja: “Iespēja ar 10 minūšu garu interviju iekļūt Ķīnas populārajā ceļojumu televīzijā bieži vis negadās. Priecājos, ka man bija izdevība pastāstīt par mūsu tūrismu, kas varētu piesaistīt arī ķīniešu interesi.”

Intervija notika Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), vienlaikus ciemiņiem dodot iespēju gan apskatīt arhitektoniski vērtīgo būvi, gan iepazīties ar bibliotēkas kā kultūras centra vietu Latvijas sabiedriskajās norisēs.

 Latvijas Institūta pārstāve Ieva Stare LNB Draugu telpā ciemiņiem pasniedza ielūgumu apmeklēt mūsu valsti tās 100. dzimšanas dienas gadā. Ciemiņi pateicās un izteica varbūtību, ka viņi varētu atgriezties un sagatavot apjomīgu materiālu par mūsu valsti un tūrisma piedāvājumu.

“Šis galvenokārt ir iepazīšanās un izpētes brauciens. Mūsu uzdevums ir savākt pēc iespējas vairāk materiāla par to, ko jūs piedāvājat, un tad uzņemtos video fragmentus, fotogrāfijas u. c. celt redaktoriem un TV vadībai priekšā, lai viņi pieņemtu lēmumu par tālāko rīcību,” atzina reportieris un redaktors Džan Vei (Zhang Wei).

Iepazīšanās vizīti organizējot, LIAA Tūrisma departaments programmā bija iekļāvis ne tikai galvaspilsētu ar tās daudzpusīgo seju (Vecrīga, Centrāltirgus, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Kalnciema ielas kvartāls u. c.), bet arī skaisto, netālo Vidzemi – Siguldu un Turaidas muzejrezervātu, Cēsis un Valmiermuižu.

Ciemiņus interesēja mūsu tautas kultūrvēsturiskais mantojums, tradīcijas, atpūta dabā, aktīvās atpūtas iespējas u. c.

Satikti restorānā “Alberta 13” pēc Rīgas Jūgendstila centra apmeklējuma un pastaigas par Kluso centru, viesi pauda prieku par iespēju apmeklēt mūsu valsti un atzina, ka pozitīvu iespaidu ir daudz.

Gan reportieris Džan Vei, gan operators Li Jaņ (Li Yang) neslēpa, ka braukuši uz Baltiju diezgan lielā neizpratnē – kāpēc ir 3, nevis 1 Baltijas valsts. Tik maz iedzīvotāju, bet katram sava valsts. Tagad, kad viņi ir apmeklējuši gan Lietuvu un Igauniju, gan nu arī Latviju, šaubu vairs neesot. Mēs tiešām esot tik atšķirīgi, ka šāds valstiskais sadalījums ir pamatots.

Viesi atzina, ka Latvijas tūrisma piedāvājums ķīniešiem varētu būt pievilcīgs. Katru gadu 120 miljoni ķīniešu dodoties tūrisma braucienos. Pirmais tūristu vilnis aizplūda uz tuvējām valstīm, tādām kā, piemēram, Kambodža, Indija un Japāna. Otrais vilnis ķīniešu tūristus aiznesa pāri okeānam uz ASV. Populārs galamērķis, protams, ir Rietumeiropa, bet ceturtajā vilnī varot pienākt kārta Baltijai – viesi bija vaļsirdīgi.

Gan Džan Vei, gan Li Jaņ ir daudz ceļojuši pa pasauli un iespaidu sakrājies pārpārēm. Operatoram no visa redzēta apmēram pussimt valstīs vislabāk esot paticis Šveicē, bet redaktors savu dzīvi ir padarījis par nebeidzamu ceļojumu virkni (ja nav darba komandējuma, ceļojumā dodas pats uz sava rēķina) un saka – katra vieta ir unikāla, un tāpēc to nevar salīdzināt ar kādu citu.

Ciemiņi bija sirsnīgi un latviešu nacionālo ēdienu degustāciju (siļķīte, biezpieniņš, pelēkie zirņi, kefīrs u. c.) restorānā “Alberta 13” uzņēma atsaucīgi, t. i., nogaršojot un slavējot visu.

Hainaņas nacionālās ceļojumu satelīttelevīzija (China Hainan National Tourism Satellite TV) tika izveidota 2002. gadā. Tās auditoriju lēš uz 750 miljoniem skatītāju.  

Programma “World Tour”, kuru pārstāvēja mūsu viesi, iepazīstina ar dažādām valstīm, sniedzot padomus, ko tūristiem apskatīt, izbaudīt un arī iegādāties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52910304sec.