TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā notiks starptautiska konference «Kā būt saistošam kultūras tūrisma galamērķim»

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) 7. novembrī rīko starptautisku konferenci tūrisma nozarē strādājošajiem, kuras mērķis ir veicināt kultūras tūrisma attīstību Latvijā. Konference ir viena no būtiskām Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu jeb EDEN (European Destinations of Excellence) projekta sastāvdaļām, kurā tiks paziņoti nacionālā konkursa “Kultūras tūrisms 2017” uzvarētāji.

Sarīkojumā, kas norisināsies Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, ar vērtīgiem priekšlasījumiem uzstāsies augsta līmeņa starptautiski eksperti. Uzmanības centrā būs tādi tūrisma nozarei svarīgi un EDEN projektā sevišķi akcentēti jautājumi kā ilgtspējīga tūrisma galamērķu attīstība, kultūras tūrisms – viens no populārākajiem tūrisma veidiem, kultūras mantojuma sasaiste ar radošajām industrijām, sekmējot kultūras tūrisma attīstību, muzejs – kā neatņemams kultūras tūrisma elements un tā attīstība modernajā pasaulē u. c.

Īpaša uzmanība konferencē tiks pievērsta pašam EDEN projektam un EDEN sadarbības tīklam, kurā, prasmīgi un enerģiski strādājot, tūrisma galamērķis bauda ne tikai papildu publicitāti, bet arī iegūst plašas pieredzes apmaiņas un sadarbības iespējas ar EDEN tīkla locekļiem. Par EDEN projekta nozīmību un turpmākajām iecerēm stāstīs EDEN sadarbības tīkla prezidents Havjers Lekjens.

Godājamo lektoru vidū būs arī radošo industriju un kultūras politikas stratēģijas eksperts Ragnars Sīls, teorētiķis un praktiķis Aivars Rūkels, ar kura tālredzīgu darbu Somas nacionālais parks Igaunijā kļuva par vienu no pirmajiem EDEN konkursu uzvarētājiem. Gados jaunā, bet starptautiski sevi jau apliecinājušā Ota Sarapū interešu lokā sevišķa vieta ir muzejiem. Eksperts dalīsies ar redzējumu par muzeju attīstību mūsdienu sabiedrībā un tās veiksmes nosacījumiem.

Par Latvijas materiālo kultūras pieminekļu mantojumu, bez kura nav iedomājama kultūras tūrisma attīstība mūsu valstī, pārskatu sniegs Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Kultūras mantojuma politikas daļas vadītāja Baiba Mūrniece. Eiropas Savienībā 2018. gads ir izsludināts par kultūras mantojuma gadu. Kā šis gads varētu aizritēt Latvijā – arī par to uzzināsim no Baibas Mūrnieces.

Ar saviem pieredzes stāstiem konferencē dalīsies aizraujoši tūrisma un tūrismam tuvu nozaru speciālisti, aktualizējot jautājumus, kas saistās ar kultūras tūrisma izaicinājumiem un to pārvarēšanu. Uz pārdomām rosinās un uz sarīkojuma apmeklētāju jautājumiem atbildes sniegs dizaina studijas H2E radošā direktore Ingūna Elere, Tukuma muzeja vadītāja Agrita Ozola, tūrisma aģentūras “Skaistie skati” vadītāja Maija Freiberga, Liepājas Karostas pārstāvis, vēsturnieks Juris Raķis un ceļojošā festivāla “Vadātājs” idejas autors Edgars Šubrovskis.

Konferences izskaņā svinīgi tiks nosaukts EDEN nacionālā konkursa uzvarētājs un 4 tā sekotāji. Konkurss “Kultūras tūrisms 2017” tika izsludināts šā gada jūnijā un ieguva necerēti lielu atsaucību – vērtēšanas komisija saņēma vairāk nekā 20 pieteikumu. Uz konkursa 2. jeb nobeiguma kārtu tika izvirzīti 6 konkursa dalībnieki, ar kuriem vērtēšanas komisija iepazinās klātienē.

Konference notiks Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē, Palasta ielā 4. Šī vieta konferencei izraudzīta tādēļ, lai arī netieši uzsvērtu Latvijas kultūras mantojuma bagātību un tā sniegtās iespējas kultūras tūrisma attīstībā.  

Konferencē aicināti piedalīties kultūras tūrisma nozarē strādājošie un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, muzeju darbinieki, kultūras sarīkojumu organizatori un citi interesenti.

Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu jeb EDEN projektu nodibinājusi un kopš 2006. gada īsteno Eiropas Komisija (EK). Projekta pamatā ir centieni sekmēt ilgtspējīga tūrisma attīstību, pievērst uzmanību Eiropas tūrisma galamērķu vērtībām, to daudzveidībai un kopīgajām iezīmēm. Latvija EDAN konkursā piedalās kopš 2007. gada, apliecinot savu tūrisma potenciālu ikvienā izsludinātajā konkursa tēmā.

Konference “Kā būt saistošam kultūras tūrisma galamērķim” sāksies plkst. 10.00, un piedalīšanās tajā ir bez maksas.

Pieteikšanās līdz 3. novembrim: goo.gl/8UHwR5

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09730101sec.