TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicina uz preses konferenci «Esošo Eiropas kultūras ceļu novērtējums un jaunu kultūras maršrutu izveide»

Ceturtdien, 16. novembrī, plkst.13:00, Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvāris 28, Rīgā,  mediju pārstāvji aicināti uz starptautisku preses konferenci “Esošo Eiropas kultūras ceļu novērtējums un jaunu kultūras maršrutu izveide”.

Pēdējo 29 gadu laikā ir izveidoti 31 Eiropas Padomes kultūras maršruts, uzsverot Eiropas identitātes nozīmi. Maršrutu izveidošanas mērķis ir veicināt dabas un kultūras mantojuma aizsardzību un attīstību. Tie tiek izmantoti kā spēcīgi instrumenti, lai veicinātu un saglabātu gan ES kopīgo, gan daudzveidīgo kultūras identitāti, kā arī, lai radītu izpratni par Eiropas vēsturi.
Preses konferences laikā klātesošie tiks informēti par Kultūras maršrutu izveidi un to nozīmīgumu. Latvijā tiks uzsākts darbs pie jauna „Dzelzs priekškara” (Eiro Velo 13) kultūras maršruta sagatavošanas, kas sākas no Somijas/Norvēģijas ziemeļiem, līdz pat Bulgārijai/Turcijai. Maršruta kopgarums ir vairāk kā 10 500km, tas šķērso 20 valstis, tai skaitā arī 14 izcilas UNESCO pasaules kultūras mantojuma vietas, kā arī visa Latvijas piekraste.  Par šo maršrutu vairāk runās Eiropas Parlamenta deputāts, „Dzelzs priekškara” maršruta idejas autors, Mihaels Krāmers (Michael Cramer). Konferencē piedalīsies arī LR Saeimas deputāts Romualds Ražuks, Eiropas Kultūras Tūrisma tīkla ģenerālsekretārs Manos Vougioukas, LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja, Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica un Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts.
Vidzemes Tūrisma asociācija ir iesaistījusies Interreg Europe pārrobežu programmas projekta “Cult-RInG” – “Kultūras maršruti kā ieguldījums izaugsmei un nodarbinātībai” (Cultural Routes as Investment for Growth & jobs) īstenošanā.

Projekta „Cult-RinG” galvenais mērķis ir uzsvērt Eiropas kultūras maršrutu vērtību, kā arī izcelt, kā šie maršruti veicina izaugsmi un nodarbinātību. Projekta laikā tiks strādāts pie politikas instrumentiem un to ieviešanu, jaunu kultūras ceļu veidošanas, attīstības un pārraudzības.
Projekta vadošais partneris ir Centrālās Maķedonijas reģionālais attīstības fonds, centrālās Maķedonijas reģiona pārstāvniecība, tā kopējais budžets ir 1 325 249.00 EUR, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekts norisinās no 01.01.2017 - 31.12.2020.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59327316sec.