TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Gastronomiskā performance «Latvian Senses» saņem prestižu pasākumu producentu balvu

Rīgas-Gaujas reģionam un titulam Eiropas gastronomijas reģions 2017 radītā pasākumu sērija “Latvian Senses” starptautiskā pasākumu producentu festivālā BEA World Festival Portugālē ieguvusi apbalvojumu kā otrais labākais kultūras pasākums 2017.gadā. Projekta iesniedzējs bija Live Rīga, partneri Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldības, taču tā producents - “Skudras metropole”.

Kopumā festivālā tika pieteikti vairāk nekā 300 pasākumu no 28 pasaules valstīm. Projekta “Latvian Senses” mērķis bija uzrunāt un prezentēt Somijas, Igaunijas un Lietuvas medijiem, tūrisma nozares pārstāvjiem un viedokļa līderiem Rīgas-Gaujas kā Eiropas gastronomijas reģiona gastronomisko piedāvājumu un tā konceptu “Ar dabu škīvī”, kā arī popularizēt reģionu kā piemērotu gastronomijas tūrisma galamērķi.

Kultūras pasākumu kategorijā labāko pieciniekā bija projekti no Latvijas, Spānijas, Francijas, Vācijas un Krievijas. Par labāko šajā kategorijā tika atzīts Spānijas centrālā laukuma ceturtās simtgades svinības.

Konkursā darbus iesniedza tādi populāri zīmoli kā Google, BMW, Audi, Nestle, Huawei, Martini, Lego, Oriflame un citi. BEA World Festival tiek vērtēti pasākumi 20 kategorijās, ko vērtē starptautiska žūrija 28 ekspertu sastāvā.

Live Rīga valdes priekšsēdētāja Vita Jemroloviča uzsver, “šis festivāls apvieno aizvadītā gada labākos pasākumu rīkotājus un pasākumus: koncertus, festivālus, produktu prezentācijas, sporta pasākumus, konferences, samitus utt. Tiek uzskatīts, ka BEA World Festival pasākumu producentu un rīkotāju nozarē ir kā Oskara balva kino industrijā. Konkursā, kurā lielākajai daļai pretendentu viena pasākuma budžets mērojams miljonos, Latvijai žūriju ir izdevies uzrunāt ar stāstu un emocijām, ko sniedz Latvijas daba un tās garšas.”

“Latvian Senses” projekta konceptuālā autore Gundega Skudriņa norāda, ka “pirmo reizi pasākumu industrijā Latvijas vārds izskan tik tālu pasaulē. Kopā ar komandu ir paveikts milzu darbs un esam lepni, ka tieši uz Latvijas dzimšanas dienu izdevies sarūpēt tik lielisku dāvanu, kas ietver sevī visas bagātības, ko sniedz mūsu mīļās mājas, kā arī radošumu, inovācijas un uzņēmīgu cilvēku darbu. Par šādu projektu un balvu ir milzu gandarījuma sajūta. Paldies Live Rīga par uzticēšanos un atbalstu. Latvijā dzīvo un strādā talantīgi visdažādāko jomu profesionāļi.”

Latvijas gastronomijas pasākumu rīkoja Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs, Siguldas novada dome, Cēsu pilsētas dome un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu. Konceptu izstrādāja “Skudras metropole”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.00450206sec.