TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Likteņdārza amfiteātrī ar Latvijas Rotary klubu atbalstu atklāts gājēju tiltiņš

18.novembrī Latvijas Rotary klubi pasniedza skaistu dāvanu Likteņdārzam un Latvijai - tika atklāts Likteņdārza amfiteātra labās puses gājēju tiltiņš, kas viesiem ļauj turpināt dārza apskati Skatu terases virzienā. Likteņdārza ainavas autora Shunmyo Masuno projektā amfiteātrī paredzēti trīs tilti, un šis ir pirmais, kas ir īstenots.
 
Vilis Vītols, “Kokneses fonda” padomes priekšsēdētājs: “Likteņdārzs tiek celts, lai mūsu nākamās paaudzes neaizmirstu pagājušā gadsimta notikumus – gan mūsu tautas traģēdijas, gan mūsu valsts atjaunošanos. Mums ir sava valsts – ir un būs. Katrs no mums pieliks savu smilšu graudiņu, savā vietā, savu iespēju robežās, pamazām.”
Jurijs Šteinbuks, Rotary prezidents 2016-2017 un idejas autors: “Kopīgiem spēkiem esam realizējuši skaistu projektu – šis tiltiņš iemūžinās Rīgas Rotary kluba un arī visas Latvijas rotariešu devumu mūsu Latvijas nākotnē, kā piemiņas zīme arī tiem rotariešiem, kuriem nebija tā laime sagaidīt mūsu dārgās Latvijas simtgadi. Vajag tikai lielus sapņus sapņot un turēt lielu gribu, jo tad skaisti un lieli projekti var tikt realizēti. Lai tiltam ilgs mūžs un mūsu Latvijai vēl ilgāks!”
 
Tilta būvniecībā un veidošanā piedalījās gan uzņēmumi, gan privātpersonas: SIA „Arhis Arhitekti” (tilta arhitektūras daļa – ziedojums), SIA „Kurbada tilti” (konstruktīvā daļa), Lietuvas uzņēmums „Ajeras” un pārstāvis Lauris Līvs, kā arī Latvijas SIA „Daugavas radzes” (abas kompānijas gādāja materiālus), Jēkabpils uzņēmums SIA „Ramda C” veica būvniecības darbus.
 

Par Rotary. Rotary ir organizācija, kas visā pasaulē vieno ap 1,2 miljoniem uzņēmēju un citu profesiju pārstāvju. Rotary biedri īsteno dažādus palīdzības projektus, atbalsta augstus profesionālās ētikas principus un veicina mieru un labu gribu visā pasaulē. Rotary organizācijas moto ir „Pašaizliedzīgi kalpot”.
 
Par Likteņdārzu. Likteņdārzs ir unikāls  vides objekts, kas top par ziedojumiem un iecerēts kā tautas dāvana Latvijai simtgadē. Tajā apvienojas izcila vides arhitektūra ar Kokneses pussalas dabas krāšņumu. Likteņdārzs ir vieta, kur pulcēties, gan atceroties pagātni, gan svinot šodienu, gan domājot par rītdienu. Likteņdārza idejas īstenošanu kopš 2005. gada vada bezpeļņas organizācija „Kokneses fonds”, ko dibinājuši 14 Latvijā un ārpus tās robežām dzīvojoši ievērojami cilvēki un Kokneses pašvaldība. Vēsturiski Likteņdārza amfiteātra būvniecība tika uzsākta 2010. gadā ar zemes darbiem un katru gadu pakāpeniski tiek izbūvēta kāda amfiteātra daļa.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38587093sec.