TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Tiks attīstīti Eiropas Padomes kultūras maršruti Latvijā

No 16. – 17. novembrim, Rīgā tikās Interreg Europe pārrobežu programmas projekta “Cult-RInG” – “Kultūras maršruti kā ieguldījums izaugsmei un nodarbinātībai” (Cultural Routes as Investment for Growth & jobs) projekta partneri, lai pārrunātu katras partnervalsts kultūras maršrutu svarīgumu un to nozīmi nacionālā mērogā. Tika arī organizēta preses konference kurā plašāka sabiedrība tika informēta par to, ka Latvijā tiks uzsākts darbs pie jauna „Dzelzs priekškara” (Eiro Velo 13) kultūras maršruta sagatavošanas.

"Eiro Velo 13" mērķis ir vairāk nekā 10 000 km garā maršrutā dot iespēju cilvēkiem iepazīt valstis, kas vairākas desmitgades bija nošķirtas no demokrātiskās pasaules un ļauj iepazīt unikālas vēstures liecības un iepazīt mazāk zināmus tūrisma apskates objektus, rada iespēju vairāk uzzināt par šīm savulaik pārējai pasaulei slēgtajām valstīm, par šo valstu kultūru, tradīcijām un arī militāro mantojumu.

Konferencē ar savu klātbūtni pagodināja arī "Eiro Velo 13" idejas autors Eiropas Parlamenta Transporta un tūrisma komitejas vadītājs, Mihaels Krāmers. Viņš skaidroja, par projekta ieguvumiem, kami r nepieciešami salīdzinoši mazi ieguldījumi. Velotūristi nereti valstī atstāj daudz vairāk naudas, nekā autotūristi, kas ceļo ātrāk un retāk apstājas pie kādiem kultūras apskates objektiem. Konferencē ar pieredzi dalījās arī LR Saeimas deputāts Romualds Ražuks, Eiropas Kultūras Tūrisma tīkla ģenerālsekretārs Manos Vougioukas, LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja, Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica un Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts.

Pēdējo 29 gadu laikā ir izveidoti 31 Eiropas Padomes kultūras maršruts, uzsverot Eiropas identitātes nozīmi. Maršrutu izveidošanas mērķis ir veicināt dabas un kultūras mantojuma aizsardzību un attīstību. Tie tiek izmantoti kā spēcīgi instrumenti, lai veicinātu un saglabātu gan ES kopīgo, gan daudzveidīgo kultūras identitāti, kā arī, lai radītu izpratni par Eiropas vēsturi.

Jau tika ziņots, ka Vidzemes Tūrisma asociācija ir iesaistījusies Interreg Europe pārrobežu programmas projekta “Cult-RInG” – “Kultūras maršruti kā ieguldījums izaugsmei un nodarbinātībai” (Cultural Routes as Investment for Growth & jobs) īstenošanā. Projektā VTA ar partneriem no Vastra Gotlande, Zviedrijā, Alto Minjo reģionu Portugālē, Lazio reģionu Itālijā, Pafos reģionu Kiprā un Centrālo Maķedonijas reģionu Grieķijā kopā strādās pie Eiropas kultūras maršrutu vērtību izcelšanas, politikas instrumentiem un to ieviešanu, jaunu kultūras ceļu veidošanas, attīstības un pārraudzības.

Projekta vadošais partneris ir Centrālās Maķedonijas reģionālais attīstības fonds, centrālās Maķedonijas reģiona pārstāvniecība, tā kopējais budžets ir 1 325 249.00 EUR, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekts norisinās no 01.01.2017 - 31.12.2020.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41213202sec.