TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izstrādāts jaunais Rīgas teritorijas plānojums līdz 2030. gadam

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 27. novembrī, atbalstīja jaunā Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam nodošanu sabiedriskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai no institūcijām. Galīgais lēmums par to vēl būs jāpieņem domes sēdē.

„Šī plānojuma izstrādē ir ieguldīts milzīgs darbs. Esmu pārliecināts, ka tas palīdzēs gan attīstīt galvaspilsētas uzņēmējdarbības vidi, gan padarīt Rīgu patīkamāku iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Mums ir svarīgs katra rīdzinieka viedoklis, tāpēc aicinām visus sabiedriskās apspriešanas laikā izteikt idejas un priekšlikumus šī plānojuma pilnveidošanai,” norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam izstrādes process tika sākts 2012. gadā. Līdz šim veiktas dažādas izpētes, kas nepieciešamas gan izejas datu iegūšanai un esošās situācijas apzināšanai, gan arī prognozēm un plānoto risinājumu pamatojumam. Tāpat īstenoti dažādi sabiedrības informēšanas un līdzdalības pasākumi, piemēram, apkaimes iedzīvotāju aptaujas, sanāksmes, diskusijas u.c.

Rīgas teritorijas plānojums ir pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kur noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi Rīgas administratīvajā teritorijā. Teritorijas plānojums tiek izdots ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, kas nozīmē, ka tas ir saistošs jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai, veicot darbības saistībā ar nekustamo īpašumu.

Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas, Rīgas dome ir izstrādājusi divus galvaspilsētas teritorijas plānojumus: 1995. - 2005. gadam un 2006 .- 2018. gadam. Pašlaik ir spēkā Rīgas teritorijas plānojums 2006 .- 2018. gadam.

Komiteja arī atbalstīja izstrādātos 11 tematiskos plānojumus. Tajos analizēti teritorijas plānošanas jautājumi, kas saistīti ar atsevišķu nozaru attīstību. Tematiskajos plānojumos izvirzītie uzdevumi un konceptuālie risinājumi ir pamats Rīgas teritorijas plānojumam līdz 2030.gadam.

Izstrādāti sekojoši tematiskie plānojumi: Mājokļu attīstības tematiskais plānojums, Transporta attīstības tematiskais plānojums, Valsts un pašvaldību funkciju nodrošināšanai nepieciešamo teritoriju tematiskais plānojums, Uzņēmējdarbības funkciju nodrošināšanai nepieciešamo teritoriju tematiskais plānojums, Rīgas brīvostas tematiskais plānojums, Ūdens teritoriju un krastmalu tematiskais plānojums, Apstādījumu struktūras un publisko ārtelpu tematiskais plānojums, Rīgas kultūrvēsturisko teritoriju tematiskais plānojums, Ainavu tematiskais plānojums, Meliorācijas attīstības tematiskais plānojums, kā arī Aizsargjoslu un aprobežojumu tematiskais plānojums.

Plānojumu izstrāde tika sākta 2013. gadā, un tie sagatavoti, ņemot vērā veiktās izpētes, darba grupu, kā arī sabiedrības pārstāvju priekšlikumus, kas izskanējuši Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam izstrādes gaitā organizētajos sabiedrības līdzdalības pasākumos - apkaimju aptauja, apkaimju sanāksmes, tematiskie semināri, apkaimju gids u.c.

Tematisko plānojumu gala redakcijas pilnveidotas, izvērtējot saņemtos sabiedrības un institūciju viedokļus un priekšlikumus. No Rīgas apkaimju biedrībām, profesionālām organizācijām, privātpersonām un uzņēmumiem, pašvaldības struktūrvienībām un uzņēmumiem, valsts institūcijām un kaimiņu pašvaldībām rakstiski tika saņemti aptuveni 350 priekšlikumi, kas attiecas uz tematiskajiem plānojumiem. Ar saņemtajiem priekšlikumiem un to izvērtējumu var iepazīties mājaslapā: http://www.rdpad.lv/rtp/tematiskie-planojumi-3/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30062604sec.