TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Īpašā apbalvošanas ceremonijā tiks paziņoti 2017. gada «Izcilības balva kultūrā» laureāti

4. decembrī plkst. 19:00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā “Zirgu pasts” (Rīga, Dzirnavu 46) tiks atklāti “Izcilības balva kultūrā” 2017. gada laureāti. Ceremonijas norisi būs iespējams vērot “LMT Straume” interneta televīzijā un LMT mājas televīzijā, kā arī portālā Delfi.lv.

Apbalvošanas ceremonijas režisori Juris Jonelis un Jānis Mūrnieks par tās vadītāju iecēluši Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves runas docētāju un teātra "Münchner Kammerspiele" aktieri Gundaru Āboliņu, savukārt radošie priekšnesumi gaidāmi gan no Latvijas Kultūras akadēmijas, gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas radošajām apvienībām.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrijas (KM) aicinājumam izvirzīt pretendentus “Izcilības balvai kultūrā” atsaucās 21 pieteicējs. Pretendenti šogad pārstāv tādas kultūras nozares kā vizuālā māksla, dizains, deja, kino, teātris, kultūras mantojums, mūzika, literatūra un grāmatniecība. Kandidātu pieteikumus iesūtīja KM pārraudzībā esošās institūcijas, nozaru konsultatīvās padomes, nevalstiskās organizācijas, tostarp pašvaldības. Iesniegtos pieteikumus, atbilstoši apbalvojuma nolikumā noteiktajam, izvērtēja Latvijas Nacionālā kultūras padome, izvēloties trīs kandidātus, kuri tika iesniegti apstiprināšanai kultūras ministrei Dacei Melbārdei.

“Izcilības balvas kultūrā” piešķiršanas mērķis ir izteikt Latvijas valsts atzinību par izciliem starptautiska mēroga sasniegumiem kultūrā, kas devuši būtisku ieguldījumu Latvijas kultūras vērtību popularizēšanā, veicinājuši pozitīvu Latvijas tēlu, cēluši Latvijas prestižu pasaulē un kultūras vērtību Latvijas sabiedrībā. Katrs laureāts saņems apbalvojumu, t.sk. 7 000 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Uz “Izcilības balvu kultūrā” var pretendēt, ja iegūts apbalvojums starptautiskos un profesionāli prestižos konkursos, festivālos un citos profesionāla novērtējuma pasākumos kultūras jomā; ja Latvijas mākslinieku vai kolektīvu veikums, piemēram, viesizrādes, izstādes un citi pasākumi, guvis plašu rezonansi ārzemēs, veicinājis Latvijas prestižu pasaulē un kultūras vērtības apziņu Latvijas sabiedrībā, kā arī tad, ja veikums piesaistījis plašu starptautisku uzmanību un radījis rezonansi pasaulē, veicinot Latvijas un ārvalstu kultūras telpu sadarbību un mijiedarbību.

Izcilības balva kultūrā tika iedibināta 2014. gadā pēc kultūras ministres Daces Melbārdes aicinājuma, Latvijas Radošo savienību padomes iniciatīvas un ar Nacionālās kultūras padomes atbalstu. Pirmā Izcilības balvas kultūrā pasniegšanas ceremonija notika 2014. gada 22. decembrī. Aizvadītajos gados apbalvojumu saņēmuši: Aleksandrs Antoņenko, Jānis Nords, Žaņa Lipkes memoriāls, Signe Baumane, Iveta Apkalna, Andris Freibergs, Turaidas muzejrezervāts, Rasa un Raitis Šmiti un Andris Nelsons.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96609807sec.