TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Keramiķis Uģis Puzulis saņem kultūras zīmi «Latviskais mantojums»

2017.gada 30. novembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” rīkots pasākums „No kultūras zīmes “Latviskais mantojums” līdz UNESCO”, kura laikā kultūras zīmi “Latviskais mantojums” par podniecības kā tradicionālas amata prasmes daudzināšanu pasniedza keramiķim Uģim Puzulim.

U. Puzulis savā keramikas darbnīcā “Racupkalns” Alsviķu pagastā izkopj Vidzemei raksturīgās podniecības formas ar Latgales krāsu gammu, kas lieliski harmonē ar skaisto apkārtnes ainavu. Saimnieks piedāvā ekskursiju, demonstrē amata prasmes un ikvienam interesentam dod iespēju darboties ar mālu. Īpašs notikums keramikas darbnīcā ir Latgales bedres tipa cepļa atvēršanu.

Uģa Puzuļa keramikas darbnīca ir pirmais no lauku tūrisma uzņēmumiem Alūksnes novadā, kas saņēmis šo kultūras zīmi. Šogad tādas saņēma vēl 15 saimniecības, bet kopā šādas zīmes ir jau 88 tūrisma objektiem. Kultūras zīmi „Latviskais mantojums” keramiķim Uģim Puzulim pasniedza Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža vietnieks Gints Kukainis. Šajā notikumā kopā ar viņu bija un sumināja Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis, Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, kā arī draugi un tuvie cilvēki.

Kultūras mantojuma saglabāšanas pamatā ir vietējie iedzīvotāji un kopienas, un kultūras zīme “Latviskais mantojums” ļauj atpazīt tos Latvijas vietējos iedzīvotājus – tūrisma uzņēmējus, kas saglabā un daudzina latvisko kultūras mantojumu, demonstrējot to tūrismā, tādējādi ļaujot mantojumam būt dzīvam un iekļautam mūsdienu ikdienas dzīvē. “Latviskā mantojuma” nominācija ir kā pakāpiens un iespēja nemateriālā kultūras mantojuma nesējiem iekļūt Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, un vēlāk – UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, līdz ar to piešķirot vietējam kultūras mantojumam nozīmi pasaules līmenī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49818897sec.