TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izveidots Valmieras garšu kalendārs 2018.gadam

Valmierieši vienmēr pratuši dzīvot ar smeķi, baudot pilsētas neatkārtojamo piedāvājumu. Dabas ieskautajā Valmierā, kur galvenā iela ir Gauja, savijas senču mantojums ar mūsdienīgu attīstību. Mēs esam uzņēmīgi, radoši un nepārstājam atklāt labas lietas, ko slēpj Valmiera. Te ir smeķīgi stāsti, darbi un domas.

Valmieras garšu kalendārs 2018.gadam ir plānotājs, kur ar recepšu pierakstiem dalījušies 12 Valmieras iedzīvotāji. Cepeši, zupas, salāti, sviestmaizes, kūkas, putras, zivis, pankūkas un vēl citu gardumu pieraksti atklāj īpašas garšas, kas vairo spēku, enerģiju un labu noskaņojumu. Recepšu klāstu papildina arī piecu Valmieras un apkārtējo novadu restorānu sagatavotais sveiciens.

Tā kā šis plānotājs būs Latvijas simtgades un Valmieras 735.dzimšanas dienas gada kalendārs, tajā ar plānotāja īpašnieka ikdienas pierakstiem “sadzīvos” tēli no senās Valmieras. Ragaviņu "stūrmaņus” no cita gadsimta, trīs Valmieras puikas, antīku automobili, zaļumballi Jāņparkā, Jāni Daliņu, Georgu Apini, ormani ar zirgu pajūgu un vēl citus tēlus, kas stāsta par Valmieras vēsturi, zīmējusi Valmieras Mākslas vidusskolas skolniece Marija Roze. "Tas bija kā ceļojums laikā. Iepazinu dažādas Valmieras vietas, guvu vēsturisku ieskatu, tā pa īstam ieraudzīju Valmieras nozīmīgos cilvēkus. Valmierā esmu nokļuvusi, jo te mācos, tāpēc uzzināju daudz jauna. Zīmējot šķita, ka ievies dzīvību un jaunu elpu vēsturiskiem tēliem, bet tagad – kā "izkāpjot” no aizraujoša piedzīvojuma,” stāsta Marija Roze.

Jāpiemin, ka šie zīmējumi atrodami arī Valmieras sienas kalendārā 2018.gadam. Tur tie papildina mūslaiku fotogrāfijas, savijot pagātni ar nākotni.

Valmieras sienas kalendāru un plānotāju 2018.gadam iespējams apskatīt un iegādāties Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10. Plānotāja cena ir 3.25 EUR, savukārt sienas kalendāra – 2 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31147289sec.