TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Iepazīšanās vizītē Latvijā - britu ceļojumu rakstnieki

Ar LIAA Tūrisma departamenta gādību no 30. novembra līdz 4. decembrim Latvijā tika uzņemti Britu ceļojumu rakstnieku ģildes (British Guild of Travel Writers) pārstāvji - 2 dāmas un 6 kungi ar Nīlu Teiloru (Neil Taylor) grupas vadītāja lomā.

Žēl, ka iepazīšanās vizīte notika uz pelēka dubļu fona, taču atbraukušie briti pieder pie augstākās raudzes ceļojumu aprakstītājiem, un profesionāļi labi zina, ka gada pēdējie mēneši visā Eiropā ir diezgan nemīlīgi.

Viesi ar interesi uzņēma viņiem paredzēto programmu un izteica atzinību par mūsu tūrisma piedāvājumu. Saimons Vilmors (Simon Willmore), ģildes valdes loceklis, tāpat kā vairāki citi viņa kolēģi, mūsu valstī un pat visā mūsu reģionā bija pirmo reizi. Pirms došanās uz Latviju viņa priekšstati par mums bijuši visai nekonkrēti, gaidījis, ka Rīga varētu līdzināties Vīnei un Prāgai, un viņš neesot daudz kļūdījies. Arī cits redzētais visumā atbildis viņa gaidām, taču to gan viņš neesot varējis iedomāties, ka būs tik garšīgs ēdiens.

Saimons Vilmors un arī citi slavēja gan vienkāršajā “Lido” ēstuvē baudīto (par 10 eiro tik krietnas pusdienas un vēl alus klāt!), gan restorānos priekšā celto (šai ziņā gaidas bija pārsniegtas).

Viesu vidū bija arī viens otrs brits, kas Latvijā iepriekš jau bija bijis un ne reizi vien. Fotogrāfs Tims Bērds (Tim Bird) Rīgā ieradās ar “Express Lux” autobusu, slavēdams tā augsto pakalpojumu līmeni, no Tallinas, kur bija apskatījis vairākas viesnīcas. Kaut gan Tims Bērds ir brits, viņš dzīvo Somijā un savas fotogrāfijas velta gan šīs skarbās ziemeļu valsts dabai, gan karstajai un tālajai Indijai. Timam Bērdam šķita interesanti redzēt, kā Latvija laika gaitā mainās.

Nīls Teilors, kas gadiem bijis aktīvs ģildes valdes loceklis, bet tagad savas pilnvaras nodod jaunākiem kolēģiem, tādam kā Saimons Vilmors, labi zina ne tikai Rīgu, bet arī daudzas citas vietas Latvijā. Būdams precējies ar somieti, viņš pārmaiņus dzīvo gan Londonā, gan sievas dzimtenē. Jau pirms vairākiem gadiem Nīls Teilors angliski runājošajiem tūristiem sagatavoja izdevēja “Bradt” Baltijas valstu tūrisma ceļvedi, kas laika gaitā tiek atjaunināts un pilnīgots.

Nīls Teilors regulāri, parasti – 2 reizes gadā - uz Latviju ved arī tūristu grupas. Ierodas no Igaunijas caur Valku un, ņemot vērā, brauciena ilgumu, vai nu iepazīstas ar Cēsīm un virzās uz Rīgu, vai garāka ceļojuma gadījumā apmeklē arī Rundāli, varbūt paviesojas Liepājā, Kuldīgā un Ventspilī u. c.

Pēc viesa vārdiem, interese par Latviju ir gan britiem, gan arī citiem angliski runājošajiem, piemēram, tūristiem no Austrālijas, kur daudziem ar mūsu valsti ir pagātnes saistība.

Nīls Teilors atzīst, ka Latvija viņam šķiet simpātiska un tieši tāpēc viņš ir mudinājis Britu ceļojumu rakstnieku ģildes pārstāvjus sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu atbraukt vizītē uz Latviju.

Brauciena laikā ciemiņi iepazinās ne tikai arī Rīgu (jūgendstila mantojums, Vecrīga, Centrāltirgus, Motormuzejs, Kalnciema tirdziņš, “Nabuko” izrāde Operā u. c.), bet arī 1 dienu veltīja Siguldai un Turaidas muzejrezervātam.

Britu ceļojumu rakstnieku ģilde ir profesionāļu apvienība ar augstiem kvalitātes standartiem. Katru gadu ģildes loceklim ir jāpublicē vismaz 12 kārtīgi raksti, savukārt blogeriem ir skaidri definēti kritēriji, pēc kuriem viņu darbu var uzskatīt par ģildes loceklim cienīgu.

P. S. Vienlaikus ar Britu ceļojumu rakstnieku ģildes pārstāvju vizīti no 1. līdz 3. decembrim Latvijā ciemojās arī citi britu žurnālisti, kas vizītes laikā galvenokārt iepazinās ar Latvijas mūsdienu literatūru un simtgades svinību programmu. LIAA Tūrisma departaments gādāja par tūrisma programmu viesiem Rīgā un kādam žurnālistam ar īpašu interesi par Kurzemes un Zemgales hercogistes kultūras pieminekļiem parādīja Kurzemi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.2236979sec.