TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicina uz diskusiju par to, kā dizains ietekmē reputācijas veidošanos

Kas ir reputācija un kas to veido? Ko reputācija nozīmē katram no mums, sabiedrībai un valstij kopumā – īpaši brīdī, kad varam atskatīties uz valsts pirmo simtgadi un nospraust kursu nākamajām. Kā dizains ietekmē reputācijas veidošanos? Lai rastu atbildes uz šiem jautājumiem, Kultūras ministrija (KM) un partneri organizē, ceturto dizaina domāšanai veltītā sarunu cikla diskusiju – „Dizains. Valsts. Reputācija.”
„Latvija nenoliedzami var lepoties ar labu dizainu, par ko liecina arī iegūtās prestižās balvas starptautiska mēroga konkursos, uzskatāmi demonstrējot dažādo dizaina jomu mijiedarbību ar citām nozarēm. Latvija var lepoties arī ar citiem ļoti nozīmīgiem sasniegumiem mākslā, kultūrā, sportā, zinātnē un citās jomās. Bet cik tam visam ir izšķiroša loma kopējā valsts reputācijas veidošanā? Vai mēs katrs kā indivīds spējam pietiekoši nopietni uztvert savas reputācijas nozīmību, vai spējam sevi asociēt ar savu valsti, būt atbildīgi kā daļa no tās. Motivēsim diskutantus un klausītājus veidot savus stāstus par reputācijas dizainēšanu dažādās jomās, kas tomēr gala rezultātā summējas kopīgajā valsts reputācijā.” - uzsver diskusiju cikla iniciatore, KM Radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne.
Diskusiju ar drosmīgu skatījumu uz reputācijas lomu ikdienā un to, kādi mēs esam ārvalstu viesu acīm raugoties, ievadīs Kristiāns Hēve (Christian Have) - viens no Dānijas ievērojamākajiem ekspertiem, kurš specializējies mākslas un kultūras jomu popularizēšanā un attīstīšanā. K.Hēve ir vairāku grāmatu autors, radošais direktors un izcils moderators, darbojas lielākajā Skandināvijas komunikācijas aģentūrā, kura specializējusies kultūras jomā - Have Communications.
Atbildes uz minētajiem un citiem jautājumiem moderatores Ilzes Dobeles vadībā diskusijā meklēs KM valsts sekretāra vietniece Latvijas valsts simtgades jautājumos Selga Laizāne, Latvijas Institūta direktore Aiva Rozenberga, arhitekts Jānis Dripe, The Red Jacket kustības līdzdibinātājs un reklāmas aģentūras DDB Latvija direktors Andris Rubīns, Infogr.am vadošais dizainers Jānis Godiņš, vēsturnieks un Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš un Ņujorkā dzīvojošā kostīmu māksliniece Liene Dobrāja.

Diskusija „Dizains. Valsts. Reputācija.” 19. decembrī plkst. 14:00 notiks Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā).

Šī gada Radošās darbības nedēļas radi! ietvarā jau notikušas 3 dizaina domāšanas diskusiju cikla sarunas. Pirmā cikla diskusija “Dizains valsts pārvaldībā” notika 6. septembrī sadarbībā ar Valsts kanceleju, savukārt otrā „Dizains un uzņēmējdarbība” 5. oktobrī – tās partneri bija Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas Krēslu fabrika; trešā diskusija „Dizains izglītībā” notika 22. novembrī sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerību (NDPC). Noslēdzošās diskusijas partneri ir Dānijas Kultūras Institūts Latvijā, NDPC un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (LNMM).
“Latvijas dizains 2020” ir izzinoša un praktiska rokasgrāmata, kuras saturs balstīts Latvijas dizaina stratēģijā 2017 – 2020. Tā mērķis – palīdzēt izprast dizaina situāciju un procesus Latvijā, domājot starpdisciplināri, ārpus formālām institūciju un nozaru robežām. Rokasgrāmatā kritiski kartēta mūsdienu dizaina aina – stiprās un vājās puses, kā arī definēta stratēģiskā vīzija un iespēju potenciāls valsts mērogā. Latvijas dizains 2020 iezīmē ikviena dizaina ekosistēmā iesaistītā dalībnieka lomu, uzdevumus, izaicinājumus un sasaisti ar citiem dalībniekiem, jo dizaina izpratne veido arī attieksmi un to, cik labi ikviens jūtas savā valstī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42223001sec.