TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jaunais lidlauka sertifikāts veicinās lidostas «Rīga» konkurētspēju un attīstību

Lidosta “Rīga” ir pirmā lidosta Baltijā, kas saņēmusi Eiropas jaunajām prasībām atbilstošu sertifikātu. Jaunais sertifikāts ir apliecinājums tam, ka lidosta “Rīga” atbilst visaugstākajām drošības un pārvaldības prasībām, kādas šobrīd izvirzītas aviācijas nozares uzņēmumiem Eiropā.

Lidosta “Rīga” sertifikātu ir saņēmusi ne tikai pirms noteiktā termiņa beigām, bet sertifikācijas rezultātā lidostai ir piešķirta 9. lidostas glābšanas un ugunsdzēšanas kategorija, kas turpmāk ļaus apkalpot vēl plašāku gaisa kuģu spektru. Sertifikācijas procesā tika vēlreiz pārskatīti un padziļināti analizēti vadības procesi, kā arī veikti uzlabojumi, kas nodrošinās vēl efektīvāku lidostas resursu izmantošanu.

“Esam gandarīti par saņemto sertifikātu, kas no biznesa un attīstības viedokļa lidostai “Rīga” ļaus nostiprināt līderpozīciju ne tikai Baltijas tirgū, bet arī palielinās konkurētspēju Ziemeļeiropas un Austrumeiropas reģionos. Lai arī Eiropas Komisijas regulas noteiktā sertifikācija bija sarežģīts un laikietilpīgs process, uzskatu, ka tas ir būtisks solis, kas veicinās vienlīdz augstu un vienveidīgu civilās aviācijas lidojumu drošības līmeni visās kopienas dalībvalstīs,” norāda starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu, kas nosaka vienādu lidlauka ekspluatācijas, tehniskās uzturēšanas, pārvaldības un drošības sistēmu izveidi, visām Eiropas Savienības dalībvalstu lidostām līdz šā gada 31.decembrim ir jāpabeidz sertifikācijas process un jāsaņem jaunais sertifikāts.

"Lidosta “Rīga” ir viens no galvenajiem “Latvijas gaisa satiksmes” klientiem un arī partneriem, ar kuru vienmēr mums ir bijusi laba sadarbība. Arī sertifikācijas gaitā mēs konstruktīvi strādājām, kopīgi panākot nepieciešamo rezultātu. Iegūtais sertifikāts ir apliecinājums tam, ka lidosta pašlaik atbilst visām ļoti stingrajām Eiropas Komisijas jaunās regulas prasībām, var attīstīties un paplašināt savu darbību,” VAS “Latvijas gaisa satiksme” valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ”Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11004305sec.