TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Iedzīvotāju viedoklis par veloinfrastruktūras attīstību Daugavpilī

Interesantu aptauju nesen ir veikusi Daugavpils Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Profesionālās maģistra studiju programmas „Vides plānošana” 1. kursa studente Ināra Jasvina sava maģistra darba "ĢIS pielietojums Daugavpils velo infrastruktūras plānošanā” ietvaros sadarbībā ar pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta Pilsētplānošanas nodaļas speciālistiem. Autore izvēlējusies tēmu, iedvesmojoties no Daugavpils pilsētas domē oktobrī notikušās informatīvās tikšanās par velo satiksmes attīstību Daugavpilī, kas tika organizēta “Daugavpils teritorijas plānojuma 2019-2031. gadam” izstrādes ietvaros. Informatīvā sanāksmē piedalījās daudzi ar velo satiksmi saistīti speciālisti un tā tika plaši atspoguļota sabiedriskajos medijos.

Aptaujai interneta vidē tika izveidota viegli aizpildāma anketa, ko pilsētas iedzīvotāji, velo aktīvisti un citi interesenti ātri izplatīja sociālajos tīklos. Kopā aptaujā piedalījās 312 respondenti.

Aptauja liecina, ka Daugavpilī ir daudz velobraucēju, un velo infrastruktūras attīstība ir nepieciešama. Vissvarīgākais velobraucējiem ir drošība gan braucot, gan novietojot riteņus. Respondenti izteica daudz priekšlikumu par to, kuros ielu posmos ir nepieciešams uzlabot velo infrastruktūru. Maz ir informācijas par piedāvāto velo nomu pilsētā. Visi priekšlikumi tiks izvērtēti un iespēju robežās ņemti vērā izstrādājot jauno teritorijas plānojumu.

Ņemot vērā lielo pilsētas iedzīvotāju interesi par velo satiksmes attīstību, pašvaldība ir pasūtījusi izstrādāt Daugavpils velo satiksmes infrastruktūras attīstības plānu, izstrādātājs SIA “IE.LA inženieri” , kuriem ir liela pieredze darbā ar citām Latvijas pilsētām. Līdz ar to Ināras Jasvinas veiktā aptauja būs pienesums tā izstrādē un arī Daugavpils teritorijas plānojuma Velo satiksmes infrastruktūras plāna izstrādē.

Šovasar plānots palielināt velo nomas piedāvājumu pilsētā, piemēram, tiek veiktas pārrunas ar firmu “Urbosolutions”, kas varētu sniegt velo nomas pakalpojumus. Tiek plānots izveidot arī jaunas velo tirdzniecības vietas, kas stimulēs konkurenci un līdz ar to arī velosipēdu cenu samazināšanos.

Attīstot velo infrastruktūru pilsētā palielināsies veselīga dzīves veida piekritēju skaits, kas pārvietosies pa pilsētas ielām ar velo, pilsēta kļūs tīrāka un draudzīgāka cilvēkiem.

Sadarbība ar Ināru Jasvinu ir labs piemērs tam, kā studenti var iesaistīties aktuālo problēmu izpētē un risināšanā. Zinātniski pētnieciska darba izstrāde ir laikietilpīgs process. Ir patīkami, ka tam ir arī praktisks  pielietojums, kas rada gandarījumu un ļauj piedalīties savas pilsētas attīstībā. Gribētos turpināt šo labo praksi un turpināt sadarboties ar dažādām Daugavpils un Latvijas mācību iestādēm, to skolēniem un studentiem.

Ja ir izstrādāti zinātniski pētnieciski/bakalaura/maģistra darbi, kas saistīti ar Daugavpils pilsētvides izpēti, tad aicina informēt Daugavpils pilsētplānošanas un būvniecības departamentu, lai būtu iespēja to izmantot plānojot un attīstot mūsu pilsētu. Tas ir īpaši aktuāli tagad, jo tiek izstrādāts “Daugavpils pilsētas teritorijas plānojums 2019-2031. gadam”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59600401sec.