TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jelgavas, Bauskas un Dobeles vecpilsētu teritorijās atjaunos kultūrvēsturiskā mantojuma objektus tūrisma attīstīšanai

Trīs Zemgales pašvaldības – Jelgava, Dobele un Bauska - piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, īstenos kopīgu kultūrvēsturiskā mantojuma atjaunošanas projektu – „Nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un attīstība kultūras tūrisma piedāvājuma pilnveidošanai Zemgales reģionā.”

Projekta ietvaros Jelgavā plānots sakārtot Vecpilsētas ielas apkārtni, attīstot to kā radošo kvartālu un izveidojot jaunu tūrisma objektu - Zemgales restaurācijas centru, kurā būtu pieejami reģiona mērogā unikāli restauratoru pakalpojumi kultūrvēsturisku un citu nozīmīgu priekšmetu atjaunošanai. Tāpat nozīmīgas investīcijas projekta ietvaros paredzētas Jelgavas dievnamu atjaunošanā.

Bauskā tiks sakārtota un nostiprināta Bauskas pilskalna ziemeļu nogāze un Bauskas pils tornis, lai izbūvētu vairākus skatu laukumus pilsdrupu un apkārtējās ainavas apskatei, kā arī iekārtotu pils būvvēstures digitālu ekspozīciju.

Savukārt Dobelē pārbūvi piedzīvos Dobeles Livonijas ordeņa pils kapela, kā arī pils laukuma teritorija.

Projekta iesniedzējs - vadošais partneris ir Jelgavas pilsētas dome, tās sadarbības partneri projektā ir Dobeles un Bauskas novada pašvaldības, kā arī Jelgavas Sv. Simeona un Sv. Annas pareizticīgo katedrāle, Jelgavas Romas katoļu Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāle.

Līgumu par projekta īstenošanu Jelgavas pilsētas dome un Centrālā finanšu un līgumu aģentūru noslēdza š.g. 2. janvārī. Plānotos darbus paredzēts veikt 32 mēnešu laikā - līdz 2020.gada 1.septembrim.

Projekts tiks īstenots Kultūras ministrijas pārziņā esošā ERAF līdzfinansētā 5.5.1. specifiskā atbalsta mērķa „Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus” ietvaros. Kopējās tā izmaksas ir 5 988 080,75 eiro, t.sk. ERAF finansējums - 2 347 500,00 eiro, savukārt nacionālais finansējums 3 418 383,73 eiro (t.sk. valsts budžeta dotācija pašvaldībām 105 308,82 eiro un pašvaldību finansējums 3 313 074,91 eiro).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80948782sec.