TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lejasdaugavas novadu iedzīvotājus iesaistīs velo un ūdenstūrisma maršrutu izstrādē

Šī gada 23.janvārī Ogres novada pašvaldībā tikās Ogres, Ķeguma un Lielvārdes novadu pašvaldību vadība, lai parakstītu sadarbības līgumu par projekta “Lejasdaugavas novadu iedzīvotāju iesaiste velo un ūdenstūrisma maršrutu par godu Latvijas simtgadei izstrādē, kā arī vides izglītošanā” īstenošanu.

Projektā kopā piedalīsies sešas novadu pašvaldības – Ogres, Ķeguma, Lielvārdes, Ikšķiles, Stopiņu un Salaspils. Tā norises laiks ir līdz 2018. gada 30. jūnijam. Projekta mērķis ir, godinot Latvijas simtgadi, iesaistīt Lejasdaugavas novadu iedzīvotājus velomaršrutu izstrādē un vides izglītošanā, tādā veidā popularizējot gan vietējā, gan valsts mērogā kultūrvēsturiskos objektus Ogres upes ielejas dabas parkā, Daugavas labajā krastā un Mazās Juglas krastos.
 
Tā kā Ogres novada pašvaldībai ir pieredze Latvijas vides aizsardzības fonda finansēto projektu izstrādē, īstenošanā un koordinēšanā, kā arī Ogres novads atrodas centrā attiecībā pret pārējiem iesaistītajiem novadiem, Ogres novada pašvaldībai ir noteikta vadošā projekta partnera loma. Tās uzdevumi būs dabas un kultūrvēsturisko objektu apzināšana dabas parka “Ogres upes ieleja” teritorijā, to apraksta veidošana un apkopojums ar pārējo piecu partneru aprakstiem, velo un ūdenstūrisma maršruta izstrāde gar Ogres upes ieleju, velomaršruta sasaiste ar Lielvārdi, lokālo velomaršrutu izstrāde Stopiņu novadā un Dolē, Salaspils novadā, kā arī vēl citas darbības.
 
Ikšķiles novada pašvaldība projektā būs atbildīga par objektu un norāžu marķēšanu ar vienota parauga vietzīmēm sešu pašvaldību teritorijās. Ikšķiles un Lielvārdes novadu pašvaldības projektā iesaistīto novadu iedzīvotājiem organizēs apmācības vides gidiem. Lielvārdes novada pašvaldība arī izstrādās dabas un kultūrvēstures objektu aprakstu, vienotā Lejasdaugavas novadu tūrisma un vides izglītības bukletā un kartē iestrādās velomaršrutus un ūdenstūrisma maršrutus. Lielvārdieši plāno organizēt mākslinieku plenēru, kura rezultātā tiks radīti mākslas darbi par  Lejasdaugavas novadu dabu un kultūrvēsturiskajiem objektiem. Stopiņu novada pašvaldība būs atbildīga par velomaršrutu zīmju uzstādīšanu, kā arī to aprakstu. Salaspils novads popularizēs “Doles salas dabas parku” pārējo piecu novadu iedzīvotājiem, savukārt salaspiliešiem – visu Lejasdaugavas novadu maršrutu. Ķeguma novada pašvaldība rūpēsies par projekta informatīvo semināru un publicitātes pasākumu koordinēšanu un atbilstību laika grafikam.
 
Visi partneri ir atbildīgi par Lejasdaugavas tūrisma maršrutu, dabas un kultūrvēstures objektu popularizēšanu savu novadu iedzīvotājiem un Latvijas mērogā.
 
Projekts tiks īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5278399sec.