TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Uzsākts foto projekts «300 bildes 300 dienās līdz Latvijas simtgadei»

Tuvojoties Latvijas 100 gadu jubilejai, 23. janvārī uzsākts projekts "300 bildes 300 dienās līdz Latvijas simtgadei". Tā ietvaros katrā no atlikušajām 300 dienām (skaitot no 23. janvāra) līdz 18. novembrim portālā Photoriga (www.photoriga.com) un tā Facebook lapā tiek publicēta viena fotogrāfija (ar nelielu aprakstu) no kādas skaistas vai citādi interesantas Latvijas vietas. Tā var būt gan pazīstama vieta, gan maz zināms stūrītis, ko neieraudzīt nevienā tūrisma bukletā; tā var būt gan dabas ainava, gan cilvēka roku radīts brīnums (piemēram, burvīga ēka vai pilsētas vide).

"Trīssimt bildes var likties daudz, taču patiesībā tas ir ļoti maz, ja mērķis ir parādīt Latviju tās skaistumā un daudzveidībā. Mūsu it kā mazajā zemītē tomēr ir tik daudz skaistu, aizraujošu, arī neparastu vietu. Projekta mērķis ir parādīt tās citiem, sniedzot idejas Latvijas apceļošanai nedēļu nogalēm un atvaļinājumiem no paša personīgās pieredzes. To vidū ik pa brīdim parādīsies arī tādas vietas, kas nav iekļautas nevienā tūrisma popularizēšanas materiālā un neskaitās klasisks "apskates objekts"," stāsta projekta autors, pilsētvides un dabas fotogrāfs Ikars Kubliņš. Fotogrāfijas uzņemtas gan no cilvēka acs perspektīvas, gan arī no putna lidojuma augstumiem, ar dronu.

"Mana ceļošanas pieredze rāda, ka vienā dienā iespējams apskatīt vidēji piecas vietas. Tas nozīmē, ka projekta gaitā tiks publicēts materiāls ceļojumu idejām kopumā 60 dienu jeb apmēram divu ikgadējo atvaļinājumu garumā", saka I. Kubliņš.

Pirmajās dienās projekta ietvaros tikušas publicētas fotogrāfijas ar Rīgas Svētā Pāvila Evaņģēliski luterisko baznīcu, Viešūra ezeru un Kaltenes kalvām.

Projekta "300 bildes 300 dienās līdz Latvijas simtgadei" fotogrāfijām iespējams sekot līdzi portālā www.photoriga.com, tā Facebook lapā, kā arī apskatīt tās interaktīvā "Google Maps" kartē ar saitēm uz oriģinālo publikāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11884689sec.