TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latgales Kultūrvēstures muzejā notiks tradicionālā Vēstures mirkļu pietura

Otrdien, 13. februārī, plkst. 14.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) notiks tradicionālā Vēstures mirkļu pietura, šoreiz tā veltīta tematam “Rēzeknes kultūrvēsturiskā mantojuma aizsardzība”.

2018. gads pasludināts par Eiropas Kultūras mantojuma gadu. Kultūras mantojumam ir liela nozīme mūsu ikdienā, jo tas “dzīvo” mums visapkārt.

Rēzeknes kultūrvēsturiskā mantojuma veidošanos ietekmējis ne tikai tās ģeogrāfiskais novietojums un dažādo kultūru ietekme, bet arī politiskie notikumi un saimnieciskās norises dažādos vēstures periodos. Lielākā un vistiešāk uztveramā kultūras mantojuma daļa ir kultūras pieminekļi, kuru galveno vērtību nosaka autentiskums. Daudzi mūsu kultūras pieminekļi atrodas valsts aizsardzībā. Bagātīgā pilsētas kultūras mantojuma neatņemama sastāvdaļa ir kultūrvēstures objekti, kas nav iekļauti valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, bet saistīti ar nozīmīgiem vēsturiskiem notikumiem, tradīcijām, ievērojamām personībām.

Ikvienam kultūras mantojumam ir kāda “odziņa”. Rēzeknes kultūrvēsturiskā mantojuma savdabību veido pilskalns, sarkano ķieģeļu ēku apbūve no 19.–20. gadsimtu mijas, sakrālā arhitektūra, 19. un 20. gadsimta sākuma ielu tīkls un piemineklis “Vienoti Latvijai”.

Pēdējais karš krietni papostīja mūsu kultūras mantojumu un pēckara daudzviet nepārdomātā pilsētas attīstības plānošana iezīmējusi neatbilstošus vaibstus vēsturiskajā kodolā, tāpēc līdz mūsdienām saglabātais ir vēl rūpīgāk saudzējams.

Vēstures mirkļu pieturā tiksimies ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Latgales reģionālās nodaļas speciālistiem un sarunas atslēgvārdi būs Rēzeknes kultūrvēsturiskais mantojums, tā aizsardzība.

Gaidīsim visus interesentus!
Ieeja pasākumā – skolēniem un studentiem 0,80 €, pieaugušajiem – 1,50 €

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36506581sec.