TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Labākie 2017.gada arhitekti saņem Rīgas pašvaldības atzinību

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītājs Gvido Princis otrdien, 27. februārī, Rātsnamā pasniedza pašvaldības apbalvojumus aizvadītā gada labākajiem arhitektiem un dizaineriem. Atzinības tika piešķirtas arhitektūras skatē „2017. gada balva Rīgas arhitektūrā” atzīmēto būvju autoriem, kas devuši nozīmīgu pienesumu pilsētas arhitektūrā.

„Esmu pateicīgs arhitektiem, ka tiek būvētas ne tikai jaunas ēkas, bet tiek arī atjaunoti daudzi vēsturiski objekti, jo ir jāsaved kārtībā arī tas, kas jau mums ir. Prieks redzēt, ka ar katru šādu projektu mūsu pilsēta kļūst skaistāka,” uzsvēra N. Ušakovs.

Pašvaldības apbalvojumi tika piešķirti arhitektiem Andrim Kronbergam, Arnim Kleinbergam un Jānim Zvejniekam par Saeimas komisiju ēkas (Jēkaba ielā 6/8) pārbūvi, precīzi īstenojot arhitektonisko koncepciju.

Arhitektei Agnese Lācei pašvaldības apbalvojums tika pasniegts par trīs daudzstāvu dzīvojamo māju (Ģertrūdes ielā 121) pārbūvi, atjaunojot Rīgas centram atbilstošus īres namus.

Tāpat pašvaldības apbalvojumi tika piešķirti aizvadītā gada labākās būves – viesnīcas „Pullman Old Town Riga” autoriem – dizaineram Mārtiņam Hermansonam un arhitektiem Robertam Valdmanim un Olafam Ieviņam par viesnīcas (Jēkaba ielā 24) pārbūvi, veiksmīgi iekļaujot vēsturiskajā vidē apjomīgu un mūsdienīgu ēku.

Vienlaikus ar atzinību pasniegšanu Rātsnamā tika atklāta skates „Gada balva Rīgas arhitektūrā” labāko būvju fotogrāfiju izstāde. Ekspozīciju veido lielizmēra izdrukas brīvstāvošos statīvos. Izstādē iekļauti objekti, kuru autori saņēmuši gada balvas Rīgas arhitektūrā laika posmā no 2006. līdz 2017. gadam, kā arī 2017. gadā Rīgas pilsētas arhitekta biroja atzinību ieguvušo objektu fotogrāfijas un apraksti.

Ceļojošā izstāde Rātsnamā būs skatāma vēl tikai līdz 2. martam, bet vēlāk tā būs pieejama bibliotēkās un citās sabiedriskās vietās Rīgā.

Arhitektūras sasniegumu skati organizē pašvaldības aģentūra „Rīgas pilsētas arhitekta birojs” sadarbībā ar Rīgas domes struktūrvienībām un partneriem. Dalībniekus – būves un to autorus – skatei varēja izvirzīt Rīgas pilsētas arhitekta birojs, valstiskās un nevalstiskās institūcijas un organizācijas, kā arī jebkura juridiska un fiziska persona.

Lai izceltu un popularizētu sasniegumus Rīgas arhitektūrā, sekmējot kvalitatīvas pilsētvides attīstību, un apzinātu arhitektu veikumu, kopš 2006. gada tiek organizēta jaunāko objektu skate, lai rosinātu profesionālu diskusiju par vērtībām pilsētas arhitektūrā un kritērijiem kvalitatīvas pilsētvides novērtēšanā un veicinātu sabiedrības pieprasījumu pēc kvalitatīvas dzīves telpas, ar to vairojot gan izpratni un līdzdalību, gan veidojot pieprasījumu pēc kvalitatīviem pakalpojumiem arhitektūras jomā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81233001sec.