TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Par Latviju stāstīs populāros Polijas TV kanālos

Video uzņemšanas komanda no Polijas producentu studijas “Medianet TV” ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) gādību mūsu valstī ieradās 22. februārī un, darbu pabeigusi, projām dosies 1. martā.

“Medianet TV” veidotais 10 minūšu raidījums “Turystyczna Jazda" (Tūrisma brauciens) ieguvis plašu popularitāti ar to, ka ir saistošs video ceļvedis uz dažādām pasaules zemēm. Gan eksotiskām, gan tādām kā Latvija, kas no Polijas atrodas teju vai rokas stiepiena attālumā.

Raidījuma auditorija ir plaša, jo “Turystyczna Jazda" demonstrē gan Polijas lielākais kanāls TV 3 ar 16 reģionālām raidstacijām, gan Krakovas TV un TVP Polonia. Raidījums tiek rādīts dažādās nedēļas dienās visvairāk iecienītajos skatīšanās (prime) laikos. Paši interesantākie sižeti 3 – 4 minūšu garumā tiek ievietoti arī Polijas populārākajā tīmekļa medijā Onet.pl.

Latvijā strādā 3 cilvēku komanda, kas 3 Latvijas tūrismam veltītos sižetos TV skatītājus iepazīstinās galvenokārt ar Latgali, Kurzemi un Vidzemi.

Ciemiņi atzīst, ka filmēšanas laikā viņi gūst daudz vairāk spilgtu iespaidu nekā bijis cerēts.

Satikti pēc aizvadītā darba cēliena Latgalē, ciemiņi pauda īpašu prieku par to, ka Austrumlatvijā var just kopību ar poļu tautas saknēm un dzirdama poļu valoda. Ciemiņiem bijis interesanti gan Līvānu stikla muzejā un stikla pūšanas darbnīcā, gan varenajā Daugavpils cietoksnī un Skrošu liešanas rūpnīcā.

Pēc raidījumu veidotāju domām, Latvijai un Polijai vēsturē ir daudz kopīga, un tāpēc interese par Latvijas tūrismu viņu zemē varētu būt liela.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2017. gadā Latviju apmeklēja 51 tūkstotis poļu tūristu, kas ir par 12,5 % vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt kopējais nakšņojumu skaits pārsniedza 79 tūkstošus, kas arī bija pieaugums par aptuveni 12 %.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.67428398sec.