TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Vidzemnieki ievērojami papildinājuši ainavu dārgumu krātuvi

15. februārī ar fotogrāfiju un stāstu iesūtīšanu noslēdzās Latvijas simtgades pasākuma “Reģionu dienas” aktivitātes “Dāvana Latvijai  elektroniska ainavu dārgumu krātuve “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt” pirmais posms.

Kopš pagājušā gada vasaras kopīgi esam nosaukuši katrs savu ainavu dārgumu, visos Latvijas reģionos piesakot gandrīz 1000 sev nozīmīgas un īpašas Latvijas ainavas. Ainavu ekspertu padome 243 ainavas izvirzīja balsošanas sarakstam, par kuriem savukārt savu viedokli pauda iedzīvotāji atdodot savu balsi, kā rezultātā rudens pusē tika nosaukti 50 Latvijas ainavu dārgumi.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (turpmāk – LNB)  ainavu dārgumu krātuve, kas turpmāk glabāsies krājumā “Zudusī Latvija” ir papildināta ar lieliskiem un iepriekš nepublicētiem 918 fotoattēliem un 72 atmiņu stāstiem. Par Vidzemes 10 ainavu dārgumiem Latvijas iedzīvotāji iesūtījuši visvairāk liecību– esam saņēmusi 431 fotoattēlu un 42 stāstus.

Vēlamies atgādināt, ka LNB krātuvi www.zudusilatvija.lv iespējams neierobežoti  papildināt ar vēsturiskajiem fotoattēliem, ne tikai par ainavām, bet visu, kas Latvijai svarīgs un būtisks.
Šobrīd aktivitātes “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt” komanda strādā pie ainavu dārgumu krātuves izveides. Notiek iesūtītās informācijas apkopošana, rediģēšana un materiālu gatavošana izstādei.  Profesionāli fotogrāfi iemūžina nosauktos Latvijas ainavu dārgumus mūsu simtgades gadā. Līdz vasaras beigām tiks sagatavoti izstāžu stendi, kas būs apskatāmi katrā reģionā, un no 26.oktobra izstāde būs skatāma LNB telpās, bet 2019. gadā izstādi plānots eksponēt arī citur Latvijā.

Svarīgs notikums, kam pieteikšanās sāksies jau marta sākumā, ir Eiropas padomes Ainavas balvas nacionālā atlase.
Esam saņēmuši gan vēsturiskus attēlus no muzeju krājumiem, gan izteiksmīgus, mūsdienu fotogrāfu acīm ieraudzītus ainavu sižetus, tāpat arī emocionālus atmiņu stāstus. Vēlamies pateikt lielu paldies Vidzemes reģiona muzeju un bibliotēku darbiniekiem, vēsturisko fotogrāfiju kolekcionāriem, fotogrāfiem un ikvienam, kurš atrada laiku, iespēju un vēlēšanos papildināt Vidzemes un visas Latvijas ainavu dārgumu krātuvi.

Aktivitātes noslēguma posmā plānots sagatavot priekšlikumus par ainavu dārgumu iekļaušanu Latvijas kultūras kanonā.

Aicinām arī turpmāk sekot Ainavu dārgumu krātuves tapšanai, apmeklējot Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapu vai arī tīmekļa vietnes  www.ainavudargumi.lv sadaļu Aktualitātes!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46384811sec.