TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Turaidas Muzejrezervāts aktīvi sadarbojas ar VTA

Starptautiskā sadarbība Turaidas muzejrezervāta darbībā tiek realizēta dažādās formās: kā dalība starptautiskās organizācijās, individuāla pētnieku un citu galveno speciālistu komunikācija ar ārvalstu kolēģiem pētniecības tēmu ietvaros, dalība starptautisku projektu un programmu ietvaros, kā arī dalība konferencēs un citās aktivitātēs.

Eiropas Kultūras tūrisma tīkls
Eiropas Kultūras tūrisma tīkls (Eurpean Cultural Tourism Network – ECTN) ir organizācija, kas apvieno tūrisma galamēŗkus, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas un pētniecības institūcijas, lai popularizētu ilgtspējīga kultūras tūrisma attīstību visā Eiropā. Tajā aktīvi piedalās Vidzemes tūrisma asociācija, kuras dalībnieks no 2006. gada ir arī Turaidas muzejrezervāts. Par ECTN prezidentu 2016. gadā tika ievēlēts Vidzemes Tūrisma asociācijas Valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts.

Nozīmīga ECTN aktivitāte ir ikgadējais konkurss “Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis”. Šajā konkursā 2016. gadā galveno balvu saņēma Turaidas muzejrezervāts par nemateriālā mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu par ko saņēma arī Kultūras Ministrijas Izcilības balvu.

VTA Starptautiskie projekti CHARTS un CHRISTA
Kopā ar Vidzemes tūrisma asociāciju Turaidas muzejrezervāts šobrīd piedalījās projektā CHARTS, kura iniciatīvas turpinās kā CHRISTA projekts, kuros dalībnieki realizē kopējas aktivitātes, kas veicina izpratnes veidošanu par kultūras mantojuma nozīmi tūrismā, dažādiem materiālās un nemateriālaās kultūras mantojuma aspektiem. ECTN aktīvi sadarbojas ar vairākām Eiropas mantojuma organizācijām un ir Eiropas Kultūras mantojuma gada oficiālais sadarbības partneris.

2018 - Starptautiskais projekts “Dārza pērles” un “Cult-RIng”
Turaidas muzejrezervāts kopā ar Vidzemes tūrisma asociāciju 2018. gadā piedalīsies divos jaunos starptautiskos projektos. Projekts “Cult-RIng – Cultural Routes as Investment for Growth and Jobs” (Cult-RIng – Kultūras ceļi/maršruti kā investīcija izaugsmei un darba vietu radīšanai”) uzsākts 2018. janvārī un turpināsies līdz 2020. gada 31. decembrim. Projekta laikā paredzēts izstrādāt jaunu kultūras maršrutu “Dzelzs priekškars”, kas aptvers 20 valstis un popularizēs neseno mantojumu. Turaidas muzejrezervāts iesaistījies ar mērķi popularizēt neseno kultūras mantojumu – Dainu kalnu kā Dziesmotās revolūcijas nozīmīgu daļu.

Interreg Latvijas/Igaunijas programmas apvienotā sekretariāta projekts “Dārza Pērles”  tiks uzsākts 1. maijā un turpināsies līdz 2020. gada 30. aprīlim. Projekta galvenais mērķis ir zaļā mantojuma – muižu vēsturisko dārzu un parku – atjaunošana un uzturēšana. Tā ietvaros Turaidas muzejrezervāts nodrošinās kultūrainavas un Turaidas muižas mežaparka atjaunošanas darbus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59625697sec.