TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvija un Itālija noslēdz vienošanos par sadarbību kultūrā, izglītībā un zinātniskajā darbībā

Ceturtdien, 26. aprīlī Kultūras ministrijā (KM) tika parakstīta „Latvijas Republikas un Itālijas Republikas kultūras, izglītības un zinātniskās sadarbības programma 2018.-2020.gadam”. No Latvijas puses vienošanos parakstīja KM valsts sekretāra vietniece starptautiskās sadarbības, sabiedrības integrācijas un mediju politikas jautājumos Inita Pauloviča, no Itālijas puses – šīs valsts vēstnieks Latvijā Sebastjāno Fulči (Sebastiano Fulci).

Šī sadarbības programma ir izstrādāta, pamatojoties uz 1996. gada 23. oktobrī noslēgto Līgumu starp Latvijas Republikas valdību un Itālijas Republikas valdību par sadarbību kultūrā, zinātnē un tehnoloģijā. Sadarbības programma ir šīs vienošanās izpildinstruments.

„Parakstot programmu, puses atzinīgi novērtē abpusējo kultūras pasākumu augsto līmeni un atzīmē abu valstu kultūras sakaru lielo nozīmi. Sadarbības programma paredz, ka abas puses radīs labvēlīgus apstākļus turpmākai sadarbības attīstībai praktiski visās kultūras, mākslas, izglītības un zinātnes jomās. Puses sekmēs dažādu jomu ekspertu un mākslinieku savstarpējas ikgadējas vizītes,” atzīmē I.Pauloviča.

Programmas ietvaros abas valstis apņemas sekmēt tiešu kontaktu nodibināšanu starp mūzikas iestādēm un koncertorganizācijām, atskaņotājmākslinieku un mūzikas kolektīvu apmaiņu. Sadarbības programmas ietvaros tiks veicināta latviešu un itāliešu mākslinieku un kolektīvu piedalīšanās starptautiskos teātra, kino un mūzikas festivālos, konkursos un tradicionālos pasākumos, kas norisinās abās valstīs, kā arī tiks sekmēta sadarbība vizuālo mākslu un muzeju jomā, tāpat literatūras, tulkošanas un grāmatniecības jomā, veicināta savstarpēja dalība literatūrai un grāmatniecībai veltītos starptautiskos pasākumos.

Programmas ietvaros tiks veicināta sadarbība profesionālās un augstākās izglītības jomā, piedāvātas stipendijas otras valsts studentiem un pētniekiem, atbalstīta valodas mācīšana. Abas valstis veicinās tiešu sadarbību starp zinātnes un pētniecības institūcijām, kopīgu zinātnisko un tehnoloģisko pētījumu veikšanu, kā arī zinātniskās un tehniskās informācijas un publikāciju apmaiņu. Tāpat puses veicinās savstarpēju kosmosa pētniecības, inovāciju un attīstības projektu īstenošanu.

Latvija un Itālija savas kompetences ietvaros veicinās projektus un iniciatīvas, kas tiek īstenotas UNESCO, Eiropas Padomes un Eiropas Savienības ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70162201sec.