TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Daugavpilī atklāta tūrisma sezona un apbalvoti konkursa «Daugavpils tūrisma balva 2017» uzvarētāji

27. aprīlī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika Daugavpils aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākums, kurā tika apbalvoti konkursa “Daugavpils tūrisma balva 2017” uzvarētāji 5 nominācijās un pasniegta arī speciālā balva “Gada tūrisma objekts 2017”.
  • Nominācijā “Jaunais tūrisma objekts 2017” par uzvarētāju tika atzīts piedzīvojumu parks “Daugavpils Tarzāns”. Pateicības par piedalīšanos šajā konkursa nominācijā saņēma pārējie dalībnieki: I Pasaules kara muzejs “Pie Komandanta”, Mākslas telpa “Emma Art”, Vēsturisko tērpu ekspozīcija “Atmiņu lāde” ar jauno tematisko kolekciju “Olgas stāsts”.
  • Nominācijā “Jaunā tūristu mītne 2017” uzvarēja atpūtas komplekss “SanMari”. Pateicību par piedalīšanos šajā nominācijā saņēma viesnīca “Saules rati”.
  • Nominācijā “Jaunais ēdināšanas uzņēmums 2017” uzvarētāja laurus plūca kafejnīca/bārs “Daugavpils Ezītis miglā”. Pateicības saņēma arī pārējie nominanti: restorāns un bērnu kafejnīca “SanMari”, kafejnīca “Saules rati”, atjaunotais restorāns “PLAZA”.
  • Par labāko Daugavpils tūristu gidu 2017 tika nominēts Jānis Kivriņš. Pateicības tika pasniegtas arī pārējiem šīs kategorijas nominantiem – gidiem Mārim Grunskim un Inesei Šuļinai.
  • Pirmo reizi konkursa “Daugavpils tūrisma balva 2017” ietvaros tika apbalvoti Daugavpils pasākumi, kas veicina kultūras tūrisma attīstību. Par Gada pasākumu 2017 tika atzīts I Latvijas starptautiskais laikmetīgās keramikas festivāls. Šajā nominācijā tika pieteikti arī vairāki citi pasākumi: “Munks satiek Rotko Daugavpilī” , Mākslas nakts 2017 “Mākslinieks reģionā”, IV Starptautiskais militārās mūzikas festivāls “Daugavpils 2017”, XII Starptautiskais Daugavpils Garīgās mūzikas festivāls “Sudraba zvani”, Martas balle, Restorāna “PLAZA” organizētais Pop Up koncepts “Vakariņas parkā” un III Starptautiskais vēsturiskās rekonstrukcijas klubu festivāls “Dinaburg 1812”, kuru rīkotāji saņēma Pateicības.
  • Gada balva tūrismā 2017 tika pasniegta Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles draudzei par aktīvu iesaistīšanos tūrisma veicināšanā un par skatu platformas ierīkošanu Mārtiņa Lutera katedrāles tornī.
Tūrisma sezonas atklāšanas pasākuma dalībniekiem bija iespēja uzzināt nozares aktualitātes. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava pastāstīja par LIAA īstenotajām aktivitātēm tūrisma veicināšanai, kā arī sniedza ieskatu tūrisma nozares attīstības galvenajās tendencēs. Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika informēja par Daugavpils tūrisma jaunumiem. Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments bija sagatavojis prezentāciju par Daugavpils cietokšņa turpmākās attīstības perspektīvām. Pasākuma apmeklētāji uzzināja par nozīmīgākajiem pasākumiem un norisēm, kas 5. jubilejas gadā ieplānoti Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Savukārt “HoReCa Sadarbence” pārstāves Ruta Priede (viesnīca “Park Hotel Latgola” un Iveta Lobanovska restorāns “ArtHub”) klātesošos iepazīstināja ar jauno piedāvājumu “Daugavpils restorānu dekādes”. Aģentūras “TAKA” direktors Rolands Gradkovskis sniedza ieskatu Daugavpils novada tūrisma jaunumos. “Skrien Latvija” organizators Aigars Strauss stāstīja par “Skrien Daugavpils” pusmaratonu 2018.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja kopā ar gidu apskatīt DNMM ekspozīcijas un izstādes.
Noslēgumā tika organizēts Sarunu sols “Tūrisma LAVKA”, un savā pieredzē uz sarunu soliņa dalījās Jānis Sijāts, Alise Plaude (Vidzemes Tūrisma asociācija), Māris Olte (biologs, ceļotājs, raidījumu vadītājs), Arturs Gailītis (idejas „Vakars uz ezera” radītājs).

Daugavpils 2018. gada Tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu rīkoja Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi un Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.40385199sec.