TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas Aviācijas foruma ietvaros paraksta aviācijas nozares sadarbības memorandu ar Satiksmes ministriju

Starptautiskā Rīgas Aviācijas foruma (RAF 2018) ietvaros ceturtdien, 10.maijā, tika parakstīts aviācijas nozares uzņēmumus pārstāvošās Latvijas Aviācijas asociācijas un Satiksmes ministrijas sadarbības memorands, kas paredz veidot ciešāku nozares un ministrijas sadarbību aviācijas attīstībai Latvijā.

Memorands, kuru ceturtdien parakstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis un Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars, paredz izstrādāt atsevišķu aviācijas nozares stratēģiju laika periodam no 2019. līdz  2025.gadam, kuras pamatā būtu vīzija par nozares attīstību visā aviācijas pakalpojumu spektrā, sākot ar pasažieru un kravu pārvadājumiem un beidzot ar reģionālās aviācijas un lidlauku attīstību. Memorands paredz pievērsties gan biznesa aviācijai, gan aviācijas nodarbinātībai, izglītībai un pētniecībai, gan gaisa kuģu būvei, remontam un apkalpošanai, aeronavigācijai un ar to saistītajiem pakalpojumiem, gan arī aviācijas finanšu pakalpojumiem un apdrošināšanai, aviācijas iekārtu ražošanai, apgādei un ar to saistītajām nozarēm un tālvadības gaisa kuģu pakalpojumiem un to ražošanai.

Tāpat Memorands paredz izveidot Aviācijas nozares domnīcu, kurā tiks aicināti iesaistīties visi aviācijas nozares dalībnieki. Tiks izveidota jauna sadarbības platforma ar kuras atbalstu tiktu diskutētas vīzijas par aviācijas nozares attīstību un risināti nozarei aktuāli uzdevumi gan politikas plānošanas procesu tā arī uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis uzsver: “Aviācijas nozare Latvijā strauji aug un kļūst par aizvien nozīmīgāku spēlētāju tautsaimniecībā – jau šobrīd tās kopējais ieguldījums veido 2,6% no iekšzemes kopprodukta. Ar reģiona līderiem starptautisko lidostu “Rīga” un nacionālo aviokompāniju “airBaltic” priekšgalā nozarei ir ievērojams attīstības potenciāls, kurš, mērķtiecīgi un strukturēti sadarbojoties nozares uzņēmumiem un valstij, var sniegt būtisku ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.”

“Aviācijas industrijā valda ļoti saspringta konkurence, kā rezultātā reģionālā līdera priekšrocības, kuras šobrīd varam baudīt, ir jāizmanto gudri un efektīvi. Informācijas pieejamība vairs nav šķērslis, bet spēja šo informāciju izmantot ir liels izaicinājums. Tādēļ, galvenie ieguvēji no Aviācijas Domnīcas izveides būs tieši aviācijas uzņēmēji Latvijā, kuru viedoklis un priekšlikumi tiks ņemti vērā nacionālās aviācijas politikas plānošanas procesos,” norāda Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Starptautiskais Rīgas Aviācijas forums, kas ceturtdien notiek Jūrmalā, pulcē gandrīz 200 dalībniekus no visas Eiropas - lidostu, aviokompāniju un citu nozares uzņēmumu augstākās amatpersonas un ekspertus. Forumā tiek diskutēti tādi nozarei aktuāli jautājumi kā lidostu un aviokompāniju attīstības stratēģijas pieaugošas konkurences apstākļos, jauno tehnoloģiju ietekme uz nozares attīstību, nodarbinātības un izglītības izaicinājumi un citas. Forumu organizē izdevniecība “Dienas Bizness” sadarbībā ar starptautisko lidostu “Rīga”, VAS “Latvijas Gaisa Satiksme”, Latvijas Aviācijas asociāciju un aviācijas servisa uzņēmumu “Airline Support Baltics”.
 
Latvijas Aviācijas asociācija apvieno vairāk nekā 40 aviācijas nozares uzņēmumus. Tās mērķis ir Latvijas aviācijas nozares vērtību ķēdes stiprināšana un saistīto uzņēmumu konkurētspējas atbalsts vietējā un starptautiskajā tirgū, aviācijas nozares cilvēkresursu attīstība un nozares uzņēmumu iesaiste nacionālās plānošanas procesos.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51620412sec.