TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Daugavpils cietoksnim piešķirta Eiropas Padomes Ainavu balva

19. – 21. jūnijā Daugavpilī norisinājās Eiropas Padomes (EP) Ainavu konvencijas ieviešanas forums, kura laikā Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam pasniedza EP Ainavas balvu.

Šī EP konkursa mērķis ir apbalvot praktiskās iniciatīvas, kas varētu kalpot par piemēru ainavu kvalitātes saglabāšanai un uzlabošanai Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās. Starptautiskās žūrijas vērtējumam šajā konkursā bija iesniegti  projekti no Eiropas Savienības valstīm, kas parakstījušas Ainavu saglabāšanas konvenciju. Izturot sīvo konkurenci, Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts vienbalsīgi tika atzīts par labāko. Tādejādi augsto vērtējumu Daugavpils projekts saņēma par simboliskas pilsētvides ainavas atjaunošanu agrāk degradētā vietā, kas tagad sabiedrībai piedāvā dažādus izglītības un kultūras  pakalpojumus kvalitatīvā vidē.

Daugavpils cietokšņa kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai un attīstīšanai, kā arī vides kvalitātes uzlabošanai un sociālo problēmu risināšanai Daugavpils pilsētas dome 10 gadu laikā mērķtiecīgi piesaistījusi finansējumu no dažādiem finanšu avotiem, tostarp, Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas, Norvēģijas finanšu instrumenta, kā arī Valsts Kultūrkapitāla fonda. Savukārt līdzfinansējums 14 miljonu eiro apmērā ir piesaistīts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), kura aktivitātes teritoriālajai sadarbībai un pilsētvides attīstībai iepriekšējā Eiropas Savienības fondu apguves periodā administrēja Vides un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Forumā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieki no 25 valstīm, kas iepazinās ar Latvijas ainavu mantojumu un visu konkursa dalībnieku īstenotajiem projektiem.  Apbalvošanas ceremonija notika Vienības nama koncertzālē, kuras laikā tika apbalvoti arī citi konkursā iesniegtie projekti no Beļģijas, Itālijas, Norvēģijas, Slovākijas, Andoras, Čehijas, Somijas, Francijas, Grieķijas, Ungārijas un Serbijas.

Pasākumu Daugavpilī organizēja Eiropas Padomes Ģenerāldirektorāts sadarbībā ar VARAM un Daugavpils pilsētas domi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11499786sec.