TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Dziesmu un Deju svētku laikā Baltijas valstu kultūras ministri parakstīs sadarbības līgumu

Gatavojoties XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, kultūras ministre Dace Melbārde ielūgusi īpašo Latvijas Svētku gaisotni izjust arī ārvalstu viesus. Igaunijas un Lietuvas kultūras ministri - Indreks Sārs (Indrek Saar) un Liāna Rokīte-Jonsone (Liana Ruokytė-Jonsson) - Latvijā ieradīsies 8. jūlijā, Svētku kulminācijas dienā, kad ne tikai apmeklēs koncertu „Zvaigžņu ceļā,” bet īpašā pasākumā parakstīs arī Baltijas valstu Dziesmu un deju svētku sadarbības līgumu.


Dziesmu un deju svētku sadarbības līgums, ko parakstīs 8. jūlijā, paredz turpināt visu trīs Baltijas valstu sadarbību, nodrošinot UNESCO Cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma reprezentatīvajā sarakstā iekļautās Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību.


Baltijas valstu Dziesmu un deju svētku tradīcija kopš 2003. gada ir kļuvusi par starptautiski atzītu nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu un šīs unikālās tradīcijas saglabāšanai un attīstībai ir nodibināta īpaša Baltijas valstu komiteja. Ar līgumu, ko Baltijas valstu ministri parakstīs svētdien, tiek nostiprināta arī komitejas darbība un tās pieņemto lēmumu leģitimitāte. Līgumam pievienots arī konkrēts komitejas izstrādāts Rīcības plāns 2018. - 2028. gadam, kurā nostiprinātas konkrētas darbības Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanai un attīstībai Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.


Tāpat, iesākot Svētku nedēļu, 1. jūlijā kultūras ministre aicinājusi Dziesmu un Deju svētkos piedalīties pasaulē pazīstamo garīgo līderi un miera nesēju Šrī Šrī Ravi Šankaru (Sri Sri Ravi Shankar), kurš 30. jūnijā un 1. jūlijā pirmo reizi viesosies Latvijā, lai uzstātos ar vieslekciju. Ar Šrī Šrī Ravi Šankaru ministre iepazinās Indijā, kur pēc garīgā līdera dibinātās organizācijas „Art of living” ielūguma D.Melbārde piedalījās Pasaules kultūru festivālā (World Culture Festival) un arī Globālās līderības forumā (Global Leadership Forum). Dalība šajos pasākumos sniedza iespēju trīs miljonus visas pasaules valstu klausītāju iepazīstināt ar Latvijas kultūru. Pēc D.Melbārdes uzstāšanās minētajā festivālā, Šrī Šrī Ravi Šankars īpaši ieinteresējās par Latvijas kordziedāšanas tradīcijām. Izmantojot iespēju, ka augstais viesis apciemos Latviju, ministre aicināja iepazīt latviešu kultūru dziļāk, līdz ar citiem ārvalstu viesiem piedaloties Svētku gājienā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15470791sec.