TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rāznas ceļotāju dienā simtiem viesu iepazīst Latgales dabas un kultūras bagātības

Spītējot laika apstākļiem - pērkona dārdiem un stipram lietum - Rāznas Nacionālā parka Ceļotāju dienu šogad apmeklēja necerēti liels interesentu skaits – kopumā ap 400 cilvēku, iepazīstot Latgales kultūras un dabas bagātības.


Ceļotāju diena ar devīzi “Ar Latgales jūras vēju matos” notika sestdien, 14.jūlijā, sniedzot iespēju lieliem un maziem ceļotgribētājam no dažādām vietām un no daudzām valstīm iepazīt jaunāko Latvijas nacionālo parku. Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar vietējiem tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un pašvaldībām šogad ikvienam ceļotājam bija sarūpējusi aizraujošu un daudzveidīgu programmu

.

Kopumā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties teju 20 dažādās aktivitātēs – izzinošos pārgājienos, ekskursijās, velobraucienā un izbraucienos ar kuteri, buru laivu vai zirgu pajūgā, apskatīt izstādes un izmēģināt roku radošajās aktivitātēs.


“Līdzās jau pārbaudītām vērtībām un atpazīstamiem objektiem, šogad klāt nāca vairāki jaunumi – pārgājieni ar kultūrakmeņu pētnieci Akmeņu takā, darbošanās pie cepļa un zāļu tēju izgaršošana pie Oloveca. Lielu apmeklētāju interesi izpelnījās jaunpienācēji- “Saullēkti ozolos” ar SUPošanu un izbraucieniem pa Ežezeru un “Itkaču mājas” ar trušu apskati un pankūku degustāciju. Apmeklētāju netrūka arī privātkolekciju- Kaunatas kandžas muzeja un zvaniņu kolekcijas īpašniecēm, visu dienu cilvēki bija redzami arī Kroma kolnā, Andrupenes lauku sētā, bišu muižā “Upeslāči”, Mākoņkalnā un Lielā Liepukalna dabas takā. Par to īpašs prieks”, pauž dabas izglītības centra “Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe, un saka paldies visiem akcijas dalībniekiem par atsaucību un iesaistīšanos, un īpašu paldies par uzdrīkstēšanos un ļaušanos izaicinājumam.


Visas dienas garumā cilvēku plūsmu varēja novērot arī dabas izglītības centrā “Rāzna” un tā apkārtnē. Tuvojoties vakaram, daudzi ceļotāju dienas apmeklētāji devās Zosnas virzienā. Dabas koncertzāle bija īpašs notikums un jauks noslēgums šā gada ceļotāju dienai. “Domāju, ka katrs atsevišķi un visi kopā esam piedzīvojuši jauku, emocijām un apmeklētājiem bagātu dienu un ceru, ka Rāznas Nacionālā parka ceļotāju diena kļūs par labu tradīciju jūlija vidū,” atzīst R.Indriķe.


Pasākumu organizēja Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Rāznas Nacionālā parka uzņēmējiem un vietējām pašvaldībām. Pasākums tika organizēts otro gadu. Pārvalde saka lielu paldies visiem, kuri iesaistījās pasākuma organizēšanā, kā arī ikvienam Ceļotāju dienas apmeklētajam, kurš bagātināja pasākumu ar savu līdzdalību un vēlmi izzināt Rāznas nacionālo parku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43494105sec.