TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Vērgales pagastā tiks atklāta jaunizveidotā pastaigu laipa līdz jūrai

Šī gada 6. septembrī Vērgales pagastā svinīgi tiks atklāta jaunizveidotā dēļu klājuma pastaigu taka uz jūru caur kāpu zonu. Iecere īstenota, pateicoties iedzīvotāju balsojumam un uzvarai projektu konkursā “LMT Latvijai” Pāvilostas novadā. Projekts vērsts uz dabas aizsardzību, kā arī kalpo kā vidi saudzējošs paraugs ar audzinošu ietekmi.

Ieceres autori ir Pāvilostas novada, Vērgales pagasta viesu mājas “Laikas” saimnieki Oskars Glezers un Liene Zaļkalne, kuri paši ar savām rokām 1999. gadā viesu namu radījuši, kā arī aizvien turpina paplašināt un pilnveidot to, vienlaikus rūpējoties arī par apkārtējo vidi.

“Mūsu viesu nama lielākā vērtība ir neskartā daba, jūras tuvums, mežs, savdabīgā kāpu zona ar retiem augiem un biotopiem. Vienlaikus šis dārgums prasa arī saudzējošu attieksmi – tas ir īpaši jūtīgs pret izbradāšanu. 2005. gadā gājēju taku jau bijām radījuši par saviem līdzekļiem, bet laika gaitā tā nolietojās. Pieaugošais apmeklētāju skaits veicināja arī jauna celiņa iemīšanu uz jūru, kā rezultātā 2016. gadā uzbūvējām vēl vienu laipu cauri kāpu zonai, lai mazinātu erozijas draudus,” stāsta L.Zaļkalna, norādot, ka projektu konkursa “LMT Latvijai” ietvaros pastaigu laipas pilnībā atjaunotas.

Atklāšanas pasākums notiks ceturtdien, 6. septembrī, plkst. 13.00 viesu mājas “Laikas” pagalmā. Klātienē piedalīsies arī Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons un LMT pārstāvji. Interesenti laipni aicināti!

Pāvilostas novada viesu māja “Laikas” Latvijas Mobilā Telefona projektu konkursā “LMT Latvijai” Pāvilostas novadā pērn piedalījās ar projektu “Labiekārtojuma elementu izbūve pludmales apmeklētāju vajadzībām kāpu zonā Vērgales pagasta viesu mājā “Laikas””, iedzīvotāju balsojumā gūstot uzvaru un saņemot 2000,00 eiro lielu finansējumu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13677096sec.