TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas mērs pasniedzis atzinības rakstu Vācijas vēstniekam par «United Buddy Bears 2018» izstādi Doma laukumā

7. septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tikās ar Vācijas vēstnieku Rolfu Šuti, kuram pasniedza atzinības rakstu par ieguldījumu  izstādes “United Buddy Bears 2018” veiksmīgā īstenošanā. Kā zināms, no 12. jūlija līdz 22. augustam.  Rīgā, Doma laukumā bija apskatāma Berlīnes lāču figūru izstāde, kas tika īstenota Latvijas simtgades pasākumu ietvaros kā Vācijas vēstniecības un Rīgas domes sadarbības projekts.


Vācijas vēstnieks izteica sirsnīgu pateicību Rīgas domei par lielo ieguldījumu izstādes tapšanā un norisē, kā arī atzina, ka bez Rīgas domes atbalsta šīs izstādes noorganizēšana un veiksmīga norise nebūtu bijusi iespējama.


N.Ušakovs ir saņēmis gan Vācijas vēstnieka pateicības vēstuli Rīgas domei un visiem izstādes tapšanā un norisē iesaistītajiem darbiniekiem, gan pirms dažām dienām – Berlīnes lāču kolekcijas īpašnieku  Evas un Klausa Herlicu un SIA “Buddy Bear Berlin” pateicības vēstuli, kurā notikusī izstāde raksturota kā vienreizēja un neaizmirstama iespēja piedzīvot Rīgas viesmīlību.


24. augustā pēdējie lāči devās mājupceļā uz Berlīni, bet Rīgas lācis, kā atgādinājums par izstādi, no šodienas gaida viesus Rātslaukumā. To pēc konkursā uzvarējušās Pārdaugavas mākslas un mūzikas skolas audzēknes skices apgleznojusi profesionāla māksliniece.


Izstādes laikā  Rīgā no apmeklētāju ziedojumiem Doma laukumā, lāču suvenīru pārdošanas, kā arī no lāču krustvecāku vēstniecībām un Vācijas vēstniecības ir izdevies savākt vairāk nekā 9800 eiro, kas ziedojumu čeka veidā jau atdoti Bērnu slimnīcas fondam.


Tā kā izstāde bija aplūkojama bez maksas, nav pieejama oficiāla statistika par apmeklētāju skaitu, taču pēc Doma laukuma suvenīru un informācijas stendu īpašnieku un darbinieku aplēsēm, izstādi katru dienu apmeklēja daudzi tūkstoši interesentu. Kopējais apmeklētāju skaits mērāms simtos tūkstošu


Vācijas vēstnieks Rolfs Šute 2017. gadā vērsās pie Rīgas domes  ar piedāvājumu  īstenot kopīgu projektu – Berlīnes lāču figūru izstādi “United Buddy Bears”, kas būtu kā Vācijas dāvana Latvijai simtgadē. Rīgas domes priekšsēdētājs šo ideju uzņēma atsaucīgi un kopīgiem spēkiem tā tika īstenota dzīvē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12435198sec.