TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Līdz Dailes teātra 100. gadadienai atjaunos un labiekārtos apkārt esošā skvēra teritoriju

15.oktobrī, sanāksmē pie Dailes teātra (Brīvības ielā 75) tika nolemts, ka līdz teātra 100.gadadienai – 2020.gada novembrim - atjaunos un labiekārtos apkārtesošo skvēra teritoriju.


Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ameriks: “Dailes teātra skvērs daļēji ir gan valsts, gan pašvaldības īpašums. Tomēr ir jārod kopīgs risinājums, lai šo teritoriju, kas atrodas pašā pilsētas centrā sakārtotu atbilstoši mūsdienu pilsētvides prasībām un ņemot vērā arī saglabājamas vērtības.”


Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone norādīja, ka metu konkursā ir jāņem vērā arī teātra primārās funkcijas, kā arī apmeklētāju vajadzības. Arī Dailes teātra direktors Andis Vītols norādīja, ka uz teritorijas labiekārtošanu ir jāraugās daudz plašāk, jo to ik dienu šķērso arī liels skaits pilsētas iedzīvotāju.   


“Par Dailes teātra skvēra sakārtošanu un izmantošanu tiek diskutēts jau vairākus gadus. Uzskatu, ka beidzot tam ir jārada pieņemams risinājums. Tāpēc iniciēju izsludināt metu konkursu, ar kura starpniecību varētu atrast kopīgu risinājumu visas teritorijas sakārtošanā,”  klātesošajiem skaidroja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.


Iecerēts, ka metu konkursu pēc aptuveni diviem mēnešiem izsludinās Rīgas domes Īpašuma departaments. Vērtējumu par konkursā iesniegtajiem darbiem aptuveni sešus mēnešus pēc tā izsludināšanas varētu sniegt konkursa žūrija Kultūras ministrijas eksperta un arhitekta Jāņa Dripes vadībā.


Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis norādīja, ka  labiekārtojot skvēru, vizuāli nepieciešams saglabāt tā līdzšinējo pamatideju, kuras autore ir arhitekte Marta Staņa - jāatjauno lielizmēra pakāpieni, kas izveidoti 1976.gadā, un tagad jau ir ievērojami sadrupuši. Tāpat projekta laikā netiks mainīta Voldemāra Irbes pieminekļa atrašanās vieta, kā arī zemes paaugstinājums aiz tā.


Kā informēja VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis, tad teātra skvērā lielās plātnes būs iespējams nomainīt tikai pēc ēkas energoefektivitātes projekta pabeigšanas. Ēkas energoefektivitātes uzlabošanai ir piesaistītie 1,7 miljoni eiro līdzekļi, bet šobrīd valsts budžetā nav brīvu līdzekļu apkārtējās teritorijas sakārtošanai.


Skvērs pie Dailes teātra ir Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorija. Skvērs izveidots 1976.gadā, kad šajā vietā uzbūvēja Dailes teātra ēku. 1999. gadā skvērā atklāja māksliniekam Voldemāram Irbem veltītu pieminekli.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13673902sec.