TŪRISMA BIZNESS | Bizness

13.novembrī norisināsies tikšanās par «Kultūras un radošo nozaru ieguldījumu Eiropas kultūras un radošajā tūrismā»

13. novembrī, Rīgā, Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā notiks Interreg - Eiropas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Cult – CreaTE”: „Kultūras un radošo nozaru ieguldījums Eiropas kultūras un radošajā tūrismā” atklāšanas pasākums. Galvenais projekta „Cult-Create” mērķis ir izvērtēt kultūras un radošo industriju ieguldījumu un tā potenciālu attīstot kultūras un radošo tūrismu.

Pēdējo gadu laikā arvien biežāk tiek diskutēts par radošo industriju un tūrisma nozīmi ekonomikas veicināšanai. Abas nozares, kopīgi sadarbojoties un papildinot viena otru, veicina savstarpēju attīstību. Radošās industrijas sniedz plašu iespēju mūsdienīgi attīstīt tūrisma piedāvājumu, un tūrisma nozare veicina radošo industriju produktu kvalitāti atbilstoši pieprasījumam. Projekta „Cult-Create” atklāšanas konferencē piedalīsies eksperti gan no radošajām industrijām - Latvijas Republikas Kultūras Ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas, gan arī Ziemeļvalstu Ministru padomes Latvijā, kas ir izstrādājusi pētījumu, kurā tiek apskatīts kā radošās industrijas varētu veicināt inovācijas tūrisma nozarē ziemeļu reģionā, gan arī eksperti no tūrisma nozares - Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departmenta un Eiropas Kultūras Tūrisma tīkla.

Projekta ietvaros, līdz 2022.gada 30. novembrim paredzēts strādāt, lai izvērstu kultūras un radošās industrijas, un lai veicinātu kultūras un radošā tūrisma produktu veidošanos 8 dažādās Eiropas savienības valstīs, partneru pārstāvētajos reģionos: Vidzemes Tūrisma asociācija no Latvijas (projekta vadošie partneri), Veneto reģions (Itālija), Korkas pilsēta (Īrija), Pécs-Baranya Tirdzniecības un rūpniecības kamera (Ungārija), Nikosijas Tūrisma padome (Kipra), Dundī pilsēta (Lielbritānija), Kujawsko-Pomorskie Reģions (Polija), Naoussas reģions (Grieķija). Nākošo četru gadu laikā tiks novērtēti labākie piemēri no kultūras un radošā tūrisma, kas balstās uz kultūras un radošajām industrijām. Tiks strādāts pie kultūras un radošā tūrisma produkta attīstības un pārvaldības un uzņēmējdarbības modeļu uzlabošanas.

Projektā no Latvijas iesaistījušies Ropažu, Ērgļu, Mārupes, Vecpiebalgas, Kocēnu, Gulbenes novadi un Daugavas muzejs, Salaspilī.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10690713sec.