TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latgales tūrisma konferencē iezīmē nākotnē darāmos darbus

2018. gada 9. novembrī Daugavpilī, viesnīcā "Park Hotel Latgola", aizritēja ikgadējā Latgales reģiona tūrisma asociācijas (LRTA) "Ezerzeme" rīkotā Latgales tūrisma konference, kurā tūrisma nozares profesionāļi atskatījās uz šajā gadā paveikto un iezīmēja nākamajā gadā īstenojamās aktivitātes. Konferences dalībnieki saņēma arī aktuālo informāciju par nozares aktualitātēm un arī dažādas jaunas idejas tālākā darba kvalitātes uzlabošanai.

LRTA "Ezerzeme" valdes priekšsēdētāja Līga Kondrāte sniedza ieskatu 2018. gadā paveiktajos darbos un informēja par tūristu skaita pieaugumu reģionā.

2018. gadā Latgales tūrisma nozares pārstāvji, reģiona piedāvājuma popularizēšanai piedalījās 9 starptautiskās tūrisma izstādēs Nīderlandē, Somijā, Vācijā, Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā un Zviedrijā, kā arī, protams, "Balttour" izstādē Rīgā. Šajā gadā Latgalē vairākkārt uzņemti dažādu valstu blogeri un žurnālisti. Šogad izveidojās cieša sadarbība ar Latvijas vēstnieku Polijā Edgaru Bondaru, un pateicoties viņa atbalstam reģionā viesojās vairāku lielu Polijas mediju žurnālisti, kas Latgalē redzēto plaši atspoguļoja savos izdevumos. Sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Polijā, Latgales tūrisma iespējas tika popularizētas Varšavā un Oroņskā rīkotajos Latvijas dienu pasākumos. Savukārt sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Minskā, kas rīko tūrisma nozares darba seminārus, par Latgales tūrisma aktuālajiem piedāvājumiem uzzināja baltkrievu tūrisma aģenti un operatori, kas organizē braucienus uz Baltijas valstīm. LRTA šogad izdevusi jaunas Latgales tūrisma kartes latviešu /krievu, angļu /vācu un poļu valodā

LRTA "Ezerzeme" Latgalē uzņēmusi  arī Latvijas tūrisma firmu pārstāvjus un žurnālistus. Sadarbojoties ar ziņu portāla tvnet.lv, tapis žurnālistes Tatjanas Odiņas rakstu cikls par Latgales tūrisma vietām.

Vietējā tūrisma veicināšanai, Latgales reģions piedalījās Tūrisma informācijas gadatirgū, gan Brīvdabas muzeja rīkotajā gadatirgū, gan Rīgas svētkos.

2018. gadā Latgales tūrisma objektos uzskaitīts 1,5 milj. tūristu, no tiem 80% bija iekšzemes tūristi. Statistikas dati liecina, ka tūristu mītnēs par 15% pieaudzis iekšzemes tūristu skaits, bet ārvalstu ciemiņu skaits palielinājies par 24%.  Atsevišķu pašvaldību tūrisma objektos poļu tūristu skaits pieaudzis pat par 60%. Latgalei nozīmīgākie ārvalstu tirgi ir Lietuva, Igaunija, Vācija, Polija, Krievija un Nīderlande. Iekšzemes tūristu ceļojumu ilgums vidēji bijis 1 – 3 dienas, ārvalstu 2 – 5 dienas.  

LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava stāstīja par Latvijas jauno tūrisma mārketinga stratēģiju un akciju "Atklāj Latviju no jauna!". Viesnīcas "Park Hotel Latgola’ vadītāja Ruta Priede dalījās pieredzē par paveikto darbu Datu aizsardzības regulas prasību ieviešanā, kas ir aktuāla ikkatram tūrisma uzņēmumam un objektam.

Gids, žurnālists un grāmatas "100 stāsti par Latviju" autors Normunds Smaļinskis sniedza praktiskus padomus, ko Latvijas ceļotāji sagaida no Latgales tūrisma piedāvājuma.

Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolas vadošā pētniece, docente Lienīte Litavniece stāstīja par veikto pētījumu, kas sniedz datus par apkalpošanas un servisa kvalitātes līmeni Latgalē.

Alūksnes kolēģes iepazīstināja ar savas pilsētas zīmola un tūrisma piedāvājuma veidošanu.

Latgales plānošanas reģiona speciāliste Iluta Kriškijāne sniedza ieskatu projektā "Latgales ainavu dārgumi", kurā īpašu popularitāti izpelnījās tieši Latgales ainavas.

Viļānu novada Latgales tradicionālās kultūras centra "Latgaļu sēta" vadītāja Marika Zeimule dalījās pieredzē par sava piedāvājuma veidošanu.

Savukārt tūrisma nozares eksperts, pieredzējis starptautisku tūrisma uzņēmumu mārketinga speciālists Aivars Provejs ieskicēja savu redzējumu Latgales tūrisma galamērķa konkurētspējas attīstīšanai.

2019. gadā LRTA ieplānojusi veidot jaunu stenda aprīkojumu, ar kuru varēs startēt gan tūrisma izstādē "Balttour", gan arī citos pasākumos. Nākamajā gadā paredzēta dalība 7 starptautiskajās tūrisma izstādēs Nīderlandē, Lietuvā, Igaunijā. Vācijā, Zviedrijā un Polijā. Tiek plānots uzņemt Vācijas tūroperatorus, Polijas, Lietuvas, Zviedrijas, Nīderlandes, Igaunijas žurnālistus un blogerus, kā arī piedalīties darba semināros Polijā un Baltkrievijā. Tiks gatavotas arī Latvijas mediju, tūrisma operatoru un gidu vizītes. Iecerēts izdot arī Latgales kultūras un pilsētu tūrisma brošūru.

Konferences noslēgumā tika apbalvoti konkursa "Latgales tūrisma Gada balva" laureāti.

Nominācijā "Labākā lauku tūrisma mītne 2018" uzvarēja viesnīca "Sventes muiža" (Daugavpils novads), par labāko tūristu mītni pilsētā tika atzīta viesnīca "Restart" (Rēzekne), par labāko jauno tūrisma objektu nominēja Līvānu stikla pūšanas darbnīcu, bet par inovatīvāko tūrisma objektu – Laimes muzeju (Indra, Krāslavas novads). Simpātiju balvu 2018 ieguva www.travelnews.lv direktors un Latgales tūrisma patriots Aivars Mackevičs.

LRTA "Ezerzeme" Latgales tūrisma konference tika rīkota ar LIAA un Latgales pašvaldību atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41424608sec.