TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Rīgas Tūrisma attīstības biroja» valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča saņem Rīgas domes Atzinības rakstu

2018. gada 18. novembrī Rīgas domes svinīgajā sanāksmē par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai tika pasniegta balva "Gada rīdzinieks 2018".

Uz pašvaldības apbalvojumu "Gada rīdzinieks" var pretendēt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību un pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai.

Pretendentus apbalvojumam "Gada rīdzinieks 2018" varēja pieteikt ikviens Rīgas iedzīvotājs. Iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova un viņa vietnieka Andra Amerika vadībā. Žūrijā iekļauti Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis, sociologs Arnis Kaktiņš, u.c. sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Rīgas domes balvu "Gada rīdzinieks 2018" un Goda rakstu šogad saņēma operdziedātāja Elīna Garanča par izcilu ieguldījumu Latvijas mūzikas  un kultūras dzīves attīstībā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē.

"Mūsu tautas ceļš līdz savas valsts pirmajai simtgadei bija grūts un pilns ar daudziem smagiem pārbaudījumiem.  Šodien, atzīmējot mūsu valsts simtgadi, mēs visi varam lepoties ar to, ko mūsu tauta un mūsu valsts ir paveikusi. Un mūsu pirmo 100 gadu pieredze liecina tikai par to, ka mēs esam valsts un tauta, kas ir spējīga izdzīvot jebkuros apstākļos, tikt galā ar jebkādām problēmām, turoties kopā," svinīgajā sēdē sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Mēs šodien visi svinam mūsu valsts Latvijas dzimšanas dienu. Tas mūs visus vieno - neatkarībā no ideoloģiskiem uzskatiem, partejiskās vai reliģiskās piederības, dzimtās valodas, tautības, sociālā stāvokļa, vecuma, dzimuma, vai piederības pie kādas minoritātes. Mēs visi mīlam mūsu dzimteni - Latviju!" uzsvēra N.Ušakovs.

Rīgas domes priekšsēdētājs arī pateicās visiem kolēģiem, kas strādā Rīgas pašvaldībā, kuru ikdienas darba rezultātā – gan savedot kārtībā pilsētas bagāto mantojumu, gan ieviešot daudz jaunu un noderīgu lietu rīdzinieku dzīvē. "Tikai ar darbiem mēs padarīsim savu valsti vēl stiprāku, bagātāku un attīstītāku. Strādāsim kopā tikpat čakli arī turpmāk! Lai Latvija plaukst un zeļ! Tas ir mans galvenais novēlējums šodien Latvijai un visiem jums! Dievs, svētī Latviju!" novēlēja N.Ušakovs.

Svinīgā sēdēs laikā Rīgas domes Atzinības raksti tika pasniegti "Rīgas Tūrisma attīstības birojam" un tā valdes priekšsēdētājai Vitai Jermolovičai par ieguldījumu Rīgas kā tūrisma galamērķa popularizēšanā pasaulē, Romas katoļu baznīcas Rīgas arhidiecēzei un Viņa ekselencei Rīgas metropolijas arhibīskapam Zbigņevam Stankevičam par nozīmīgu ieguldījumu Viņa Svētības Romas pāvesta Franciska vizītes organizēšanā Latvijā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē, kā arī XXVI Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XVI Deju svētku izpilddirektorei Evai Juhņēvičai par izcilu ieguldījumu XXVI Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XVI Deju svētku rīkošanā un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē.

Svinīgajā sanāksmē tika pasniegta arī Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva. To saņēma LZA korespondētājloceklis, ķīmijas doktors Pāvels Arsenjans par fundamentāliem pētījumiem selēna organisko savienojumu laukā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Pretendentu šim apbalvojumam izvirza LZA.

Līdz šim apbalvojumu "Gada rīdzinieks" saņēmusi tenisiste Aļona Ostapenko, Maestro Raimonds Pauls, diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, māksliniece Džemma Skulme, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7259829sec.